Friday, 19/4/2024 UTC+2
Tiszacsege
Szalagcímek:

Megválasztásra került a NAK Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének elnöke

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Hajdú-Bihar megyei küldöttgyűlése 2017. november 24- én megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei tisztségviselőket, köztük a NAK megyei elnökét, Szólláth Tibor Zoltánt.

A 2017. november 3-i kamarai választások eredménye alapján a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) és 17 támogató szervezetének küldöttjelölt-listáján szereplő személyek alkotják a 90 fős megyei küldöttgyűlést. A Hajdú-Bihar megyei küldöttgyűlés 2017. november 24-én megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei elnököt és alelnököket, az Etikai Bizottság tagjait, a kamarai osztályok megyei vezetőit, illetve azt a 15 országos küldöttet, akik az országos küldöttgyűlésen képviselik a megyét.

A NAK Hajdú-Bihar megyei elnökének Szólláth Tibor Zoltánt választották, az ő munkáját 7 alelnök: Oláh Péter mezőgazdaságért, Szabó Miklós (Tranzit-Ker Zrt.) élelmiszeriparért, Dr. B. Csák István vidékfejlesztésért, Örvendi László általános agrárgazdasági ügyekért, illetve Csóka Pál, Filemon Mihály és Polgárné Kóti Julianna helyi földbizottsági ügyekért felelős alelnökök segítik.

A megyei küldöttek maguk közül Szabó Sándort, Sain Krisztiánt, B. Csák István Mártont, Örvendi Lászlót, Szabó Imre Tibort, Papp Sándort, Áncsán Györgyöt, Szilágyi Sándort, Szilágyi Juliánna Katalint, Nagy Ákost, Módos Imrét (Módos Hús Kft.), Barkó Árpádot, Szabó Ákost (Tranzit-Food Kft.), Gulyás Imrét (Észak-Alföldi Mezőgazdasági Zöldség – Gyümölcs Termelői Értékesítő Szövetkezet) és Pécsi Lajost választották országos küldöttnek.

A megyei Etikai Bizottság elnöke Nagy Hajnal, tagjai Görögh László (Kabát-Tanya Kft.), Kiss Róbert és Losonczi János lettek.

A NAK országos küldöttgyűlése 2017 májusában határozott arról, hogy a hatékonyabb működés érdekében a tisztújítás alkalmával átalakul a kamarai szakmai osztályok rendszere. Országosan és megyei szinten az összevonások és racionalizálások révén az eddigi 15 helyett 9 osztály megalakítására van lehetőség, ebből a megyében 9 osztály jön létre. A Szántóföldi növénytermesztési és beszállító ipari osztályt Antal Szabolcs, a Kertészeti és beszállító ipari osztályt Oláh László, az Állattenyésztési és beszállító ipari osztályt Nyakas András, az Élelmiszer-feldolgozási osztályt Papp István (Hajdúhús 2000 Kft.), az Élelmiszer-kereskedelmi osztályt Dr. Szabó Viktor (Bold Agro Kft.), a Kistermelői és helyi kezdeményezések osztályt Szanka István (Szanka-Ökofarm Kft.), az Erdő-, vad-, és halgazdálkodási osztályt Dr. Gabnai Ernő Attila , az Együttműködés, fiatal gazda és innovációs osztályt Dr. Jávor András, a Környezeti, vízgazdálkodási és fenntarthatósági osztályt Varga Gyula (IRRIFARM Kft.) vezeti a megyében.

A megválasztott megyei tisztségviselők megbízatása 5 évre szól. A köztestület tisztújításának utolsó állomása az országos alakuló küldöttgyűlés lesz. Erre 2017. december 20-án kerül sor Budapesten, a Parlament Felsőházi termében.

 

Kapcsolat:
Kissné Gyarmati Ágnes, megyei igazgató, gyarmati.agnes@nak.hu , +36 30 694 3498
Internet: www.nak.hu/sajto



MEGNÉZTE: 443 látogató

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal[kukac]tiszacsege[pont]hu

Phone: 06 52 588-400

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.

Megszakítás