Friday, 19/4/2024 UTC+2
Tiszacsege
Szalagcímek:

Sajtóközlemény – Tiszacsege Energetikai Korszerűsítése

Tiszacsege Város Önkormányzat 2017. évben pályázatot nyújtott be a TOP-3.2.1 kódszámú pályázati kiírás keretében a Fekete István Általános Iskola épületének energetikai korszerűsítésére.

Az Általános Iskola épületén komplex energetikai fejlesztés az építés óta nem történt, az elavult fűtési rendszer, az elavult nyílászárók és a hőszigetelés hiánya miatt az épület energiafelhasználása nagyon magas volt. A jelen pályázatban elnyert 91 885 209.-Ft vissza nem térítendő támogatás lehetőséget teremtett egy példaértékű energetikai fejlesztés megvalósítására.   

A pályázat keretén belül az Önkormányzat az alábbi energetikai projektelemeket tudta megvalósítani: tetőfödém szigetelési rendszer, illetve falazati hőszigetelő rendszer kiépítése, nyílászárók cseréje, fűtési rendszer korszerűsítése , illetve egy 35 kWp teljesítményű napelemes rendszer telepítése.

A fejlesztés eredményeképpen az alábbi megtakarítások fognak jelentkezni:

  • Megtakarítás energia fogyasztásban: 267,87 MWh/év;
  • Megtakarítás CO2 kibocsájtásban: 31,23 t/év;

A beruházás megvalósulásával a Fekete István Általános Iskola funkciójából adódóan is és most már az esztétikai állapota miatt is, méltón tölti be a településen szerepét.

A felújítás által a megvalósított tevékenységek következtében az épület energetikai értékei közvetlenül hozzájárulnak a pályázati kiírás céljaként meghatározott EU 2020 irányelvekhez, továbbá az épületek állagának megőrzése és fenntartási költségeinek csökkenése is fontos eredmény Tiszacsege Város Önkormányzata számára.

A komplex energetikai fejlesztés megvalósításához az Önkormányzat 91 885 209.-Ft támogatást nyert el a TOP-3.2.1-15-HB1-2016-00003 azonosító számú pályázat keretében.

További információ kérhető: www.tiszacsege.hu



MEGNÉZTE: 255 látogató

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal[kukac]tiszacsege[pont]hu

Phone: 06 52 588-400

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.

Megszakítás