Thursday, 25/4/2024 UTC+2
Tiszacsege
Szalagcímek:

A Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ értesítése

ÉRTESÍTÉS

 

 tárgy: A „Hortobágyi Nemzeti Park – a Puszta” világörökségi terület világörökségi kezelési terv tervezetének véleményezése

 

 Tisztelt Ingatlantulajdonosok!

 

A 2011. évi LXXVII. törvény a világörökségről, valamint a Kormány 315/2011. (XII. 27.) Korm. rendelete a világörökségi kezelési tervről, a világörökségi komplex hatásvizsgálati dokumentációról és a világörökségi várományos helyszínekről alapján a Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ megbízásából a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, mint vállalkozó elkészítette a

„Hortobágyi Nemzeti Park – a Puszta világörökségi terület” világörökségi kezelési tervének tervezetét.

 

A kezelési terv tervezete véleményezési eljárásának lefolytatását a fentebb hivatkozott Kormányrendelet 4. és 5. §-a szabályozza. A fentebb hivatkozott kormányrendelet 5§ (1) bekezdése szerint a kezelési terv tervezetéről – az elektronikus kormányzati portálon való közzétételt követő 15 napon belül – jogosultak véleményt nyilvánítani a világörökségi területen ingatlantulajdonnal rendelkező természetes személyek.

 

A fentiekkel kapcsolatosan ezúton értesítjük, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma közzétette az elektronikus kormányzati portálon az alábbi dokumentumokat:

 

  1. a „Hortobágyi Nemzeti Park – a Puszta világörökségi terület” világörökségi kezelési tervének tervezetét – véleményezésre, és
  2. a „Hortobágyi Nemzeti Park – a Puszta” világörökségi terület megalapozó dokumentációját a világörökségi kezelési tervhez c. dokumentumot – tájékoztatásul.

 

A véleményezés módjáról és határidejéről az elektronikus kormányzati portál ad pontos tájékoztatást, amely szerint:

 

A véleményezés megtételének módja: írásban a Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központnak az alábbi e-mail címre megküldve lehetséges. Kizárólag az 1. pontban jelzett kezelési terv tervezete véleményezendő, a megalapozó dokumentáció nem.

 

E-mail cím: ket5@forsterkozpont.hu

 

A  vélemény  megküldésekor  az   e-mailben  a  „tárgy”-nál   feltétlenül   szükséges   feltüntetni   a „Hortobágy” hivatkozást.

 

A véleményezés határideje: a közzétételtől számított 15 nap, tehát 2014. június 13.

 

Az 1. dokumentum elérhetősége: [Link]

 



MEGNÉZTE: 47 látogató

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal[kukac]tiszacsege[pont]hu

Phone: 06 52 588-400

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.

Megszakítás