Wednesday, 24/4/2024 UTC+2
Tiszacsege
Szalagcímek:

Csege Napok 2014

2014. augusztus 1-3. között, huszonkettedik alkalommal került megrendezésre a Csege Napok. A három napos rendezvény során változatos programokkal várták a vendégeket a Tisza-parti városban. Az első nap, az előző évekhez hasonlóan az elszármazottak találkozójának napja volt. Ez alkalommal a Tisza-part adott otthont ennek az eseménynek, amelyre idén is nagyon sokan ellátogattak. A különleges helyszín és a kulturális műsorok mellett Ayala humorista szórakoztatta a közönséget.  

 _DSC5526

 

Este pedig a Cantare Kórus előadását lehetett megtekinteni a Katolikus templomban. A forró nyári esti koncert vendégelőadói volt a Balmazújvárosról érkező rézfúvós kvartett, Szegedi Szilvia és testvére, Eszter, akik fuvola bemutatójukkal varázsolták el a közönséget, illetve még egy ifjú tehetség, a szintén Balmazújvárosról érkező Nagy Boglárka, aki énekhangjával melengette az összegyűltek szívét. 

 

00015.MTS.Still002

 

A Csege Napok második napja szintén a Tisza-parton került megrendezésre, továbbá egy új elemmel is bővült a rendezvénysorozat. A jó időnek köszönhetően sokan vettek részt az első Csege Napi kerékpártúrán, de a reggeli programok között szerepelt még a horgász- és a főzőverseny is. Nagy volt az érdeklődés mind a két megmérettetés esetében, a csapatlétszám mindenhol elérte a maximumot.

A főzőversenyen idén a marhahús ételek kerültek előtérbe, a versenyzők finomabbnál finomabb fogásokat készítettek a szervező által biztosított alapanyagból. A nap további programjai között szerepelt a hab-party (ami a kerékpártúráról érkezőket azonnal felfrissített), az aszfaltrajzverseny, a Csegei Patás Pajtás Hagyományőrző Egyesület lovasbemutatója, valamint a helyi és környékbeli művészeti csoportok produkciói. Az érdeklődők megtekinthették a Fekete István Általános Iskola és Bóbita Óvoda Mazsorett Csoport, valamint az Őszirózsa Népdalkör és a Nyugdíjas Tűzoltó Dalárda legújabb nótacsokrait bemutató előadását, a Háromrózsa Roma Hagyományőrző Tánccsoportot és a Tiszacsegei Hagyományőrző Néptánc Egyesület gyermek csoportjának táncbemutatóját is. Vendég előadóként a tiszafüredi Szőke Tisza Népzenei Együttest, illetve az újszentmargitai Százszorszép Népdalkört és az Újszentmargitai Roma Egyesület hagyományőrző csoportját láthattuk a tisza-parti színpadon.

Délután a gyermekeket Muzsikás Péter szórakoztatta, őt követte a Fourtissimo előadása Majsai Gábor közreműködésével. A nap egyik sztár fellépője Baby Gabi volt, aki a legismertebb és legújabb dalaival érkezett Tiszacsegére. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén sem maradhatott el a streetfighter show, ezúttal a Turáról érkező Demény Team mutatta be lélegzetelállító mutatványait. Az est fénypontja a Kerozin együttes élő koncertje volt, akik nagyszerű hangulatot teremtettek a közönség körében. Végül, pedig a debreceni Play Machine lépett színpadra, akik a ’90-es és a 2000-es évek slágereivel szórakoztatták a vendégeket egészen éjfélig. A rendezvény helyszínén egész nap kirakodóvásár, ugrálóvár, arcfestés és különböző játékok várták az érdeklődőket, de az egészségsátor is kinyitotta a kapuit.

A Csege Napok utolsó napjának programjai a Tüzelős-ól udvarán valósultak meg. A látogatók tradicionális népi játékokkal, kismesterségekkel ismerkedhettek meg, kézműves foglalkozásokon és családi vetélkedőn vehettek részt. Lehetőség volt többek között a fafaragás, az agyagozás és a csipkekészítés rejtelmeivel megismerkedni, de pihenésképpen a mesekunyhóban is megpihenhettek a gyerekek, sőt még ajándék csillámtetkót is kaphattak. Nagy sikere volt a hagyományosan megrendezésre kerülő morzsoló versenynek és a lovagoltatásnak is, amely a Csegei Patás Pajtás Hagyományőrző Egyesület közreműködésével valósult meg. A rendezvény színvonalát a helyi előadók produkciói emelték, illetve a látogatók házi jellegű ételeket kóstolhattak egész nap. A város tehetségeinek, Visztra Alexandra, Huszák Dóra, Kocsis Sándor, Tóth János (citera), továbbá a Háromrózsa Roma Hagyományőrző Tánccsoport előadását tekinthették meg a kedves vendégek.

Az évek óta egyre finomabb és kemencében sült kenyérlángos mellett slambuc, babgulyás és főtt csemegekukorica is kínálásra került, továbbá számos sós és édes süteményeket is megkóstolhattunk, mint például rácsos diós, görhe és csöröge. A Csege Napok színes programjai mellett egész hétvégén, és az azt követő héten természeti és vadászati kiállítás tekinthető meg a Tüzelős-ólhoz tartozó Kézműves Házban (Tiszacsege, Rákóczi u. 38.). A kiállítást File István készítette. A rendezvénysorozat szervezője Tiszacsege Város Önkormányzata, támogatója az OTP Bank Nyrt. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Köszönet a programokért minden közreműködőnek!

 

Tanyi Lívia

Képes összefoglaló a rendezvényről:


 



MEGNÉZTE: 659 látogató

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal[kukac]tiszacsege[pont]hu

Phone: 06 52 588-400

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.

Megszakítás