Tuesday, 16/7/2019 | : : UTC+2
Tiszacsege

Szüreti felvonulás és bál

Több éves kihagyás után már második alkalommal szervezték meg a tiszacsegei szüreti felvonulás és bált, amelynek olyan nagy sikere volt, hogy megtartását a szervezők a következő évekre is tervezik.

2014. szeptember 20-án, reggel zenés ebresztővel indult a nap: a Csegei Patás Pajtás Hagyományőrző Egyesület tagjai lovasok és dobos felvezetésével adták tudtára a lakosságnak: közeledik a szüreti ünnepség.

_DSC6783

 

Szüreti 2014 036

A kora délután induló menetben a reggel is felvonuló Patás Pajtásékat további lovaskocsik, zenészek, a Tiszacsegei Nyugdíjas Egyesület tagjai, a helyi művészeti előadók, mint a Nyugdíjas Tűzoltó Dalárda, a tiszacsegei mazsorett csoport, a Bóbita Óvoda növendékei, a Tiszacsegei Hagyományőrző Néptánc Egyesület gyermek tánccsoportja és a Fekete István Általános Iskola tanulói egészítették ki. A több helyszínen is megálló felvonulók műsorral szórakoztatták az érdeklődőket. A felvonulás elmaradhatatan tagjai voltak a bálbíró és bálbíróné, a csősz, valamint a kisbíró és segédje. A szüretet jelképező harangokat helyi általános iskolás fiatalok vezették végig a város utcáin.

 

DSCN4631

A felvonulást egy eredeti állapotban lévő Zetor K25-ös traktor zárta, amelyről frissen préselt szőlőt kínálták a nézelődőknek.

 

A felvonulás késő délután érkezett vissza a kiindulási ponthoz, a Szabadidő Parkhoz, ahol minden érdeklődőt babgulyással és slambuccal kínáltak a szervezők. Ezután hajnalig tartó bál vette kezdetét, a zenét Kis József és zenekara szolgáltatta.

 

A rendezvényt Tiszacsege Város Önkormányzata szervezte, lebonyolította a Dr. Papp József Városi Könyvtár és Művelődési Otthon.

 

 5%
Értékelés
MEGNÉZTE: 860 látogató

Online lista

9 látogató van online
0 vendég, 9 bots

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal@tiszacsege.hu

Phone: 06 52 588-400

Fax: 06 52 588-405

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.