Thursday, 25/4/2024 UTC+2
Tiszacsege
Szalagcímek:

Ismerd meg a Magyar Honvédséget! – Honvédelem Napja 2015.

Tisztelt Lakosság!

 

A magyar szabadságharc tavaszi hadjáratának csúcspontjaként 1849. május 21-én a honvédsereg három hetes ostrom után visszafoglalta Buda várát. Ennek emlékére 1992-től a kormány határozata alapján május 21-e a Magyar Honvédelem Napja. Ennek tiszteletére a Magyar Honvédség minden alakulatánál és katonai szervezeténél minden évben ünnepi állománygyűléseket, megemlékezéseket, katonai bemutatókat rendeznek.

 

A debreceni MH 5. Bocskai István Lövészdandár az idei évben is számos programmal és érdekességgel várja a város lakóit május 20-án. A délelőtt 9 órakor kezdődő rendezvénysorozat a Debreceni Helyőrségi Zenekar térzenéjével indul. Ezt követően Papp László polgármester köszönti a Debrecen főterén felsorakozott katonákat. A délelőtt folyamán a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Katonai Igazgatási Központ szakemberei a Nagytemplom tövében kialakított mobil toborzó ponton várják a katonai pálya iránt érdeklődőket, akik vadászgép-szimulátor segítségével kipróbálhatják rátermettségüket.

 

A rendezvény a dandár Füredi úti Kossuth Laktanyájában folytatódik, amely erre a napra kitárja kapuit a civil lakosság előtt. A katonai eszközök szerelmesei a laktanya alakulóterén közelről megtekinthetik a lövészdandár által használt technikai eszközöket, a hadtörténelem iránt érdeklődők pedig a csapatmúzeumban – szakszerű tárlatvezetés mellett – ismerhetik meg a város és az alakulat múltját.

 

Tiszacsege Város Önkormányzata

 

honved_plakat



MEGNÉZTE: 648 látogató

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal[kukac]tiszacsege[pont]hu

Phone: 06 52 588-400

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.

Megszakítás