Saturday, 20/4/2024 UTC+2
Tiszacsege
Szalagcímek:

FreshArt8 pályázat

Tisztelt Tagtelepülések!

Kedves Barátaink!

 

Meghosszabbítottuk a FreshArt8 pályázat beadási határidejét!

Az új jelentkezési határidő: 2015. november 30. hétfő!

 

Az alábbiakban küldöm a A Debreceni Művelődési Központ, valamint a Bódva-völgyi és Érchegységi  Kulturális Központ –Kassa Megye Kulturális Intézménye pályázati felhívását fiatal képző-, ipar- és fotóművészek számára.

 

A pályázatot kifejezetten a Városok, Falvak Szövetségének tagtelepülései, valamint Kassa megye számára hirdették meg. 

 

Így szeretnék megkérni minden települési vezetőt, kultúrában dolgozó kollégát, kapcsolattartót, hogy ne csak a városi, és más honlapokon tegyék közzé a pályázati felhívást, de személyes csatornákon keresztül is ajánlják, hirdessék, kérdezzenek utána, hiszen ez egy remek lehetőség fiatal művészeink számára, és nagy örömünkre szolgálna, ha minél több jó pályamunka érkezne.

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 

A Debreceni Művelődési Központ, valamint a Bódva-völgyi és Érchegységi  Kulturális Központ – Kassa Megye Kulturális Intézménye

pályázatot hirdet

fiatal képző-, ipar- és fotóművészek számára.

 

A pályázat célja: egyrészt bemutatkozási lehetőséget kívánunk nyújtani fiatal alkotóknak, másrészt késztetést adni új alkotások létrehozásához, segítséget nyújtva ezzel művészi tevékenységükhöz, pályakezdésükhöz.

A tárlatra két kategóriában várunk műveket:

  1. A technikák és stílusok sokszínűségét felvonultató, önálló művészi kifejezésmódot megjelenítő munkákat,
  2. Tematikus jelleggel olyan alkotásokat – közvetve kapcsolódva az Ars sacra Fesztivál országos programjához –, melyek a művészet eredendően szakrális indíttatását mutatják meg. Weöres Sándor gondolatával megvilágítva e gondolatot: „a remekműben, az alkotó és műélvező képzelet közvetítésével, az időtlen dereng át az időbeli világba”.

 

A pályázaton részt vehet: minden 40 évnél nem idősebb alkotóművész, valamint képző vagy iparművészeti egyetemet végzett, illetve tanulmányait jelenleg ott folytató alkotó. Feltétel továbbá, hogy a pályázó a Városok Falvak Szövetségéhez tartozó valamely településen, illetve Kassa megye területén, illetve vonzáskörzetében éljen, vagy ahhoz kötődjön.

 

A beérkezett munkákból szakmai zsűri választja ki 2016. januárjában a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Galériájában kiállításra kerülő alkotásokat.

Díjazás: A legkiválóbbnak ítélt pályázókat egy 2016-ban, Debrecenben, a Belvárosi Galériában, illetve Szepsiben (Kassa megye) megrendezésre kerülő önálló kiállítás lehetőségével díjazzuk. A kiállítás törzsanyagát a tervek szerint Stuttgartban is bemutatjuk. Reményeink szerint a támogatóknak köszönhetően további különdíjakat is tudunk adományozni, valamint katalógus is készül a kiállításhoz.

Alkotások az alábbi kategóriákban adhatók be:

– képzőművészet: festészet (max.130 x 200 cm), grafika (max. 70 x 100 cm) szobrászat

(kisplasztika)

– iparművészet: textil (100 x 200 cm)-, kerámia-, üveg- és ötvösművészet

– fotóművészet (max. 50 x 70 cm-es képek kerettel)

Pályázati feltételek:

– A tárlatra kiállításon eddig nem szerepelt, lehetőleg 2014-nél nem régebben készült munkákat várunk.

– Az alkotásokat kiállításra kész állapotban (grafikákat keretezve), az adatokat (cím, keletkezés ideje, méret, technika, érték) jól láthatóan feltüntetve, csomagolva vesszük át.

– Egy alkotó maximum 3 db önálló alkotást adhat be (a zsűri megbonthat sorozatot).

– A méretbeli korlátok betartása.

 

A jelentkezéseket 2015. november 30-ig, a mellékelt jelentkezési lapon az alábbi címekre várjuk: Debreceni Művelődési Központ, személyesen 4024 Debrecen, Piac u. 22. sz. alatt, postai úton: 4001 Debrecen, Pf. 419.  

Tel.:  52/413-939

e-mail: gyongy.peter@debrecenimuvkozpont.hu www.debrecenimuvkozpont.hu

A munkák beadásának időpontja: 2016. január 5-6., naponta 10-16 óráig

 

Helye: Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Ház,

4024 Debrecen, Piac u. 22.

Amennyiben az alkotás Debrecenbe szállítását nem tudja a pályázó megoldani, azt kérjük, a jelentkezési lapon ne feledje el jelezni, lehetőségeink szerint megpróbálunk segíteni.

 

[alert-announce]Jelentkezési lap: FreshArt_8_jelentkezes (8)[/alert-announce]



MEGNÉZTE: 82 látogató

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal[kukac]tiszacsege[pont]hu

Phone: 06 52 588-400

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.

Megszakítás