Friday, 29/3/2024 UTC+1
Tiszacsege
Szalagcímek:

NAK – Felhívás támogatási kérelem benyújtására

Kamarai segítség az egységes kérelem benyújtásához

 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara idén is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a falugazdászok közreműködésével magas szakmai színvonalú, ingyenes segítséget biztosítson a kamarai tagoknak a kérelmek beadásához. A falugazdászok a gazdálkodók igényeihez igazított ügyfélfogadási időben várják az ügyfeleket. A kérelem 32 támogatási jogcímet tartalmaz, benyújtása a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal honlapján (www.mvh.hu) elektronikusan, ügyfélkapun keresztül történik.

 

Az egységes kérelem benyújtási határideje 2016. május 15., de tekintettel arra, hogy ez munkaszüneti napra esik, idén május 17-ig lehet beadni a kérelmeket.

 

Az egységes kérelem 2016. május 18. és június 9. között történő benyújtása esetén munkanaponként 1 százalék késedelmi szankciót kell alkalmaznia az MVH-nak. A 2016. június 9-ét követően benyújtott egységes kérelmet elutasítják.

 

A 2016. május 17-ig benyújtott egységes kérelmet késedelmi szankció nélkül 2016. május 31-ig lehet módosítani.

 

A kérelem csak akkor nyújtható be, ha az igényelt támogatható terület meghaladja az egy hektárt, ezen belül a minimális tábla méret 0,25 ha lehet. Az igényelt területekre vonatkozóan jogszerű földhasználattal kell rendelkezni.

 

A termeléshez kötött tejhasznú tehén, hízottbika és a húshasznú anyatehéntartás támogatás is az egységes kérelemben igényelhető, melyhez hatósági állatorvos által kiállított igazolás szükséges.

 

Zöldségnövény, ipari zöldségnövény, szemes vagy szálas fehérjetakarmány-növény termesztés támogatása esetében minősített szaporítóanyag használatát igazoló számlával vagy vétőmag címke másolatával kell rendelkezni.

 

Amennyiben a kérelem benyújtásával kapcsolatban falugazdász segítségét kívánja igénybe venni, a gyorsabb ügyintézés érdekében célszerű időpontot egyeztetni. A falugazdászok elérhetőségei megtalálhatók a kamara portálján (www.nak.hu).

 

A kérelem benyújtásához szükséges az MVH által 2009-ben vagy azt követően kiadott jelszó.

 

Tekintettel a támogatások összetettségére, javasoljuk, hogy lehetőség szerint minden esetben a támogatást igénylő jelenjen meg a NAK falugazdászánál. Ha a kérelem beadása során a támogatást igénylő nem tud személyesen megjelenni, akkor az általa megbízott személy részére a kamara portálján elérhető NAK-NY-73 „Meghatalmazás ügyfél képviselője részére” nyomtatványt kell kitölteni. Tájékoztatjuk, hogy a falugazdászok kizárólag ezt a nyomtatványt fogadhatják el.

 

Felhívjuk a tavaszi fagykárban érintett gazdák figyelmét, hogy a kár bekövetkezte után 15 napon belül be kell jelenteni, és a bejelentést meg kell előznie az Egységes Kérelem beadásának. Ennek érdekében az érintettek sürgően keressék fel a falugazdászokat.

 

Fontos, hogy az AKG-ban pályázók ne várjanak az értesítésre, az AKG támogatás módosítására még utólag is van lehetőség.

 

A kérelem benyújtása előtt ellenőrizni kell a személyes adatokat. Amennyiben ezekben változás történt, az adatokat pontosítani kell. A későbbi kapcsolattartás miatt különösen fontos a telefonos elérhetőség és az e-mail-cím egyeztetése.

 

További információk és elérhetőségek a www.nak.hu címen találhatóak. A NAK Hajdú-Bihar megyei Igazgatóságának ügyfélszolgálat telefonszáma: 52/503-310.



MEGNÉZTE: 397 látogató

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal[kukac]tiszacsege[pont]hu

Phone: 06 52 588-400

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.

Megszakítás