Thursday, 19/9/2019 | : : UTC+2
Tiszacsege

Szilágyi Sándor polgármester

“Itt ringatták bölcsőm, itt születtem…”

(Petőfi Sándor)

Tisztelt Olvasó!

Köszöntöm Önt Tiszacsege Város honlapján, mind a magam, mind az Önkormányzat és a település lakossága nevében! Kérem, engedje meg, hogy bemutassam és felkeltsem érdeklődését városunk iránt! Honlapunkat böngészve remélem, minden egyéb információt megtalál.

Tiszacsege, a Hortobágy „kapuja” Kelet-Magyarországon, Hajdú-Bihar megyében található, s mintegy 4790 fő lakossággal rendelkezik. A lakosság mindig is szorosan kötődött Hortobágyhoz, mind az állattartás, mind a földművelés és a hétköznapi élet kapcsán. A Tisza és a Puszta közelsége alakította az emberek életét, s mind a mai napig sokan megélnek ezekből az ősi foglalkozásokból. Tiszacsege mára a kikapcsolódási lehetőségek színterévé is vált.

Városunk a Tisza-part mentén helyezkedik el, ahol számos lehetőséget kínálunk az ide látogatóknak, illetve azoknak, akik itt kívánják leélni életüket. A Tisza-parton és a közelében található Termál strandon, tavasszal, nyáron, ősszel és télen is élvezhetik szabadidejüket. A folyón, Ároktő felé egész évben közlekedő komp segíti a közlekedést, így a Tisza túlpartjáról is könnyen megközelíthető városunk. Tiszacsege kiépített gátja rendkívül korszerű, nem csak a tiszai áradás szempontjából hatékony, de aszfaltozott felülete nagyszerű lehetőség a túrázóknak, bicikliseknek a kirándulásra. A gáton egészen Tiszafüreden át Abádszalókig aszfaltozott úton történik a közlekedés. A tiszai élővilág és a természet közelsége itt kézzel tapintható.

A mindenki által ismert Csegei Halászcsárda is hosszú múltra tekint vissza, a legjobb minőségű ételekkel. A Tisza-part gondozott, ápolt, padokkal, fa asztalokkal és kikötővel rendelkező területe a 454-es folyamkilométernél fekszik. A parton csodálatos házakat és nyaralókat építettek a tulajdonosok, ahol nyáron megtelik a Tisza-mente emberekkel. Az üdülőfalu mintegy 600 családos része a városnak, s fontosnak tartjuk a velük való jó kapcsolat ápolását.

A Termálstrand is egész évben várja a látogatókat szabad és fedett medencéivel. Részletes tájékoztatást olvashat honlapunkon a komp árairól, közlekedéséről, a termálstrand árairól és a kempingezési lehetőségekről. Minden nyáron biztos pont a következő két program: a július első hétvégéjén lévő Halászlé Fesztivál, a csegei halászlé ünnepe; illetve augusztus első hétvégéjén megrendezzük a város közös programját, a Csege Napokat. A Csege Napok mintegy húsz éves múltra tekint vissza, s a Halászlé Fesztivál is nagy tömegeket vonz immár ötödik éve. Szeretettel várjuk e rendezvényeinken! Nyáron a tiszavirágzás, ősszel és tavasszal a Tisza és az évszakok színei csodálatos látványt nyújtanak a kedves látogatónak. A Tisza-menti szellő és élővilág elhozza azt az illatot, amelyet a nagy városokban sosem éreznénk. Városunk infrastruktúrája mellett a partra látogatók találkozhatnak a természettel.

A városban több országos kiterjedésű vállalat és üzlet található, mint a Coop, Reál és Privát. Városunkban általános iskola és új óvoda is megtalálható. Ismerkedjen meg Tiszacsegével személyesen is! Szeretettel várjuk Önt városunkban és kellemes időtöltést kívánunk!

“Már meg is osztom, ha elmondom, milyen e biztos, titkos otthon.

Dörmögj, testvér, egy sor Petőfit, köréd varázskör teremtődik.”

(Illyés Gyula: Haza, a magasban)

„Ide kell hoznunk a nagyvilágot, Ide kell hoznunk mindent, ami szép, ami jó, ami nemes és amit érdemes.”
(Veres Péter)

 Üdvözlettel: Szilágyi Sándor polgármester

Online lista

7 látogató van online
3 vendég, 4 bots

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal@tiszacsege.hu

Phone: 06 52 588-400

Fax: 06 52 588-405

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.