Hamvasztásos temetés

Elvégezzük az elhunyt holttestének kórházból vagy halottasházból a hamvasztó üzembe történő szállítását. Elvégeztetjük a hamvasztást és ezután a hamvakat az Ön által meghatározott helyre, (temető, irodánk stb.) szállítjuk. Mindezeket természetesen a hatályos jogszabályok szerint, a kegyeleti és egészségügyi szabályok gondos betartása mellett. A hamvasztással és a szállítással kapcsolatos tennivalók mellett rendelkezésére állunk a temetéssel kapcsolatos minden egyéb feladat elvégzésével is. Nagy választékban tudunk ajánlani hatályos jogszabályoknak megfelelő hamvasztási és temetési kegyeleti kellékeket. Továbbá segítünk a szükséges dokumentumok és iratok beszerzésében, és vállaljuk a kapcsolattartást a különböző intézményekkel. Mi segítünk a temetés szervezésében és lebonyolításában. A hamvasztásos temetés költsége alacsonyabb lehet a koporsós temetésénél, de ugyanúgy sok részletből áll össze. A hamvasztásos temetés ára pontosan kiszámítható, munkatársaink segítségére lesznek ebben. A temetői szolgáltatások árairól itt tájékozódhat »       Szolgáltatási díjak

A hamvasztásos temetés formái

A hamvasztásos temetés több módját is választhatja, attól függően, hogy melyik tiszteletadási formában kíván elbúcsúzni szerettétől. Különbség lehet a búcsúztató szertartásban és a hamvakat tartalmazó urna vagy a hamvak elhelyezésében.
  • Búcsúztató szertartás formák
Hamvasztás előtti búcsúztató szertartás Ennél a szertartási formánál hagyományos koporsós búcsúszertartás történik. A hamvasztásra csak a búcsúszertartás után kerül sor. Az urna végső helyre történő elhelyezésekor már csak egy szűkebb körű megemlékezés történik, vagy akár ez el is hagyható, például az urna hazavitele esetén. Hamvasztás utáni urna ravatalozás Ennél a szertartási formánál az elhunytat elhamvasztják és a temetéskor az urna kerül felravatalozásra. A búcsúszertartás és az urnás temetés egy időben történik. A búcsúztató után a hamvakat tartalmazó urna egyből a végső helyére kerül.
  • Az urna falban való elhelyezése
  • Az urna sírhelyben való eltemetése
Az urnát az erre a célra megváltott, speciális sírhelyben (urnasírhely) helyezik el, hasonlatosan a koporsós temetéshez. Az urna otthon való elhelyezése Megfelelő dokumentálás mellett lehetősége van a hamvakat tartalmazó urna hazavitelére és a kegyeleti szempontok betartása mellett, saját ingatlan területén elhelyezésére. Egyéb, speciális módok Egyedi engedélyezéssel, megfelelő dokumentálás mellett, lehetőség van a hamvak speciális helyen való eltemetésére vagy elszórására. Ezekhez a módozatokhoz egyedi engedélyezés és elbírálás szükséges.