Temetkezési tájékoztató

Otthon vagy közterületen történt  haláleset

Orvos értesítése: Telefonon vagy személyesen értesítse a háziorvost vagy az ügyeletes orvost! Az orvos megállapítja a halálesetet és a szükséges okmányok kitöltése után, engedélyezi az elhunyt elszállítását.

Rendkívüli halál esetén, közterületen történő halál esetén (nem természetes halál bekövetkezésekor, önkezűségre vagy idegenkezűségre utaló jelek esetén), valamint ha halott vizsgálatot végző orvos kifejezetten kéri, szükséges lehet a rendőrség értesítése is. Egyéb esetben nem.

A non-stop hívható ügyeletünk gondoskodik az elhunyt szakszerű és tiszteletteljes elszállításáról. Munkatársaink pedig segítséget nyújtanak a további tennivalók és a temetés megszervezésével kapcsolatban.

 Kórházban történt haláleset

A kórházi osztály felkeresése: Az osztályt ahol az elhunytat ápolták, kiadja az elhunyt személyes tárgyait. Ha szeretné a boncolás mellőzését azt itt kérheti.

Az osztály után a kórházi patológia felkeresése: A haláleset megtörténtekor az otthon gondoskodik az elhunyt elszállításáról.

Idősek otthonában történt haláleset

Ha hozzátartozóját idősek otthonában gondozzák, már az otthonba történő felvételkor jelezze, hogy halála esetén a Tiszacsege Temetkezésnél kell az elszállítást intézni!

Az otthonban megkapja a halottvizsgálati bizonyítványt, kérjük hozza magával a temetés intézéséhez.

A temetés intézéséhez keresse fel Tiszacsege Temetkezés irodáját, Tiszacsege Kommunális Szolgáltató Szervezet Tiszacsege, Fő u. 69-71.

 

A temetés szervezésének menete – egyeztetés irodánkban

Az irodában minden, a temetéssel kapcsolatos ügyet el tudunk intézni, sírhely meg- és újraváltásokat is. Ha szeretnénk a lehető leggyorsabban elintézni a temetést, akkor feltétlen vigyük magunkkal a szükséges okmányokat. A temetést intéző munkatársunk egy, a tapasztalatok alapján kialakult séma alapján fogja a temetés részleteit egyeztetni.

A temetés módjának meghatározása:

Ezek alapján lehet a temetési időpontot pontosan megbeszélni.

Ha egyházi szertartás szerint történik a temetés, akkor az egyházzal is leegyeztetjük a temetési időpontot. Egyúttal azt is megbeszéljük, hogy mikorra kell Önnek a felekezethez a szertartás részleteit egyeztetni.

Elvégezzük a szükséges adatok felvételezést. Készüljünk fel, hogy rengeteg személyes adatot és egyéb információt kérünk!

Polgári szertartás esetén a polgári szónokkal egyeztetünk a temetés időpontjáról. Ha szeretne személyre szóló zenét kérni, akkor azt is megteheti.

A bemutatóteremben megtörténik a kellékek kiválasztása. Az ügyintézőnk ebben is segít. Elmondja a szokásokat, tájékoztat a kellék anyagáról. Esetleges előírásokról, pl.: földbe csak lebomló anyagból készülhet a koporsó stb.

A folyamat közben minden olyan információ a birtokunkba került, ami alapján meg tudjuk mondani a temetés pontos végösszegét. Fizetni nem kell azonnal, a temetést megelőzően ezt bármikor megtehetik.

 

Szükséges dokumentumok és nyilatkozatok:

Az elhunyt anyakönyveztetését mindig a bekövetkezett haláleset helységének területileg illetékes önkormányzati szervénél végzik.

Alapvető okmányok:

    Elhalt személyi igazolványa, lakcímkártya.

    Születési anyakönyvi kivonat.

    Halott vizsgálati bizonyítvány. (Az orvos állítja ki.)

    Házas elhunyt esetében: Házassági anyakönyvi kivonat.

    Özvegy elhunyt esetében: Házastárs halotti anyakönyvi kivonata. Az orvos vagy a hatóság állítja ki.

 

Hamvasztáshoz szükséges nyomtatványok 

Hamvaszthatósággal záradékolt Halottvizsgálati Bizonyítvány

Irodánkban megtehető nyilatkozatok:

Hamvasztási nyilatkozat

Nemesfém nyilatkozat

Urna továbbításának helyére vonatkozó nyilatkozat.

 

Nálunk minden szükséges kellék rendelkezésre áll

Akár koporsós, akár hamvasztásos temetést szeretne, kiemelkedő választékot biztosítunk az összes kegyeleti kellékből. A diszkrét, minőségi de alacsony árú kellékektől egészen az egyedi vagy luxus termékekig állunk rendelkezésére

Az Ön számára teljes körű szolgáltatást nyújtunk