Thursday, 25/4/2024 UTC+2
Tiszacsege
Szalagcímek:

Sajtóközlemény TOP-2.1.2-15-HB1-2016-00008 „Zöldváros kialakítása Tiszacsegén”

TOP-2.1.2-15-HB1-2016-00008 „Zöldváros kialakítása Tiszacsegén”

2018. május 3.

Tiszacsege Város Önkormányzata

Sajtóközlemény

Tiszacsege Város Önkormányzata által elnyert vissza nem térítendő európai uniós támogatásról

Tiszacsege Város Önkormányzata „Zöldváros kialakítása Tiszacsegén” című pályázat keretében 249,99 Millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el, a Széchenyi 2020 program keretében.

 

 

A TOP-2.1.2-15-HB1-2016-00008 azonosító számú pályázaton belül, Tiszacsege központi városrészének felújítása és átalakítása fog megtörténni. A projekt célja, hogy Tiszacsege központjában a lakosság és az idelátogatók számára is vonzó települési arculat jöjjön létre, a helyi értékek megőrzésével, és így a fejlesztés által javulni fog a terület funkcionális ellátása is.

A projekt keretében a tiszacsegei városközpontban az alábbiak fognak megvalósulni a beruházás keretében: közpark, városi aktív rekreációs terület (szabadtéri kondipark kialakítása), zöldfolyosó kialakítása a Fő és Kossuth utca mentén; közpark kialakítása az élelmiszerüzlet mellett, piactér kialakítása, kereskedelmi-szolgáltató ház kialakítása; teljes körű akadálymentesítés.

A szolgáltató/kereskedelmi központ és piacterület építése és majdani működése hozzájárul ahhoz, hogy a településen működő vállalkozások megerősödjenek és megtartsák munkaerejüket. A városnak a tervezett projektben kiemelt célja a fenntartható fejlődés jegyében az alternatív energiaforrások felhasználása a városi energiagazdálkodás elősegítése érdekében, ezért a tervezett projektelemek megújuló energiaforrások (napelemek) használatát is tartalmazzák.

A belvárosi területek megújításával, kiterjesztésével és racionalizálásával a cél egy olyan városközpont megteremtése, amely egységes arculatú, sajátos szerkezetét megőrzi, biztosítja a modern kisvárosi életformát, és közszolgáltatási, kereskedelmi, kulturális és turisztikai szempontból funkcionálisan megerősödött.

 

A projekt tervezett befejezése: 2019. április

A projektről bővebb információt a www.tiszacsege.hu oldalon olvashatnak.

 



MEGNÉZTE: 713 látogató

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal[kukac]tiszacsege[pont]hu

Phone: 06 52 588-400

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.

Megszakítás