Tuesday, 21/5/2024 UTC+2
Tiszacsege
Szalagcímek:

TISZACSEGE VÁROSKÖZPONT SZABÁLYOZÁSI ÉS FEJLESZTÉSI TERV – TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV 2009. ÉVI MÓDOSÍTÁSA

TRTmod_Kozpont_fejlesztes_Tiszacsege_2009
Városrendezési terv

„2000. július 1.-én Tiszacsege városi rangot kapott, mely új feladatokat is jelentett a település számára. Településrendezési tervét, benne a városközpont területét is tartalmazó szabályozási tervet, Helyi építési szabályzatot 2001 évben önkormányzati rendelettel hagyták jóvá.

A városnak elfogadott Helyi értékvédelmi rendelete van. Az épített környezet értékeit nyilvántartásba vevő, helyi értékvédelmi kataszter is készült. A védelemre érdemes épületek közül több is a városközpont területén található.

A strandfürdő területére (tömbjére) 2003. évben beépítési javaslatot dolgoztatott ki az önkormányzat. Az önkormányzat elhatározása, hogy a településközpontot, az újonnan megszerzett városi ranghoz méltóan fejleszti tovább. Rendezett, és igényes épített környezetet alakít ki. Gyalogos zónákat választ le, illetve jelöl ki, és egységes, a város karakteréhez igazodó díszburkolattal, térbútorokkal, világítással látja el őket. Az intézményekhez, illetve az elhatározott fejlesztésekhez kapcsolódóan megfelelő számú gépjármű parkolóhelyet alakít ki. A fejlesztési javaslatok megfogalmazására és mindenki által jól átlátható rajzi formába való öntése érdekében beépítési- fejlesztési javaslat kidolgozását rendelte meg az önkormányzat. A fejlesztési alternatívák alapján került kiválasztásra az a fejlesztési javaslat, mely a városközpont szabályozási tervének alapjául szolgált.”

 Városrendezési terv – Tiszacsege 2009 (pdf).

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal[kukac]tiszacsege[pont]hu

Phone: 06 52 588-400

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.

Megszakítás