Friday, 29/3/2024 UTC+1
Tiszacsege
Szalagcímek:

Egészségkommunikációs Felmérés 2015.

Tisztelt Tiszacsegei Lakosok!

 

A magyar lakosság egészségi állapota sokkal rosszabb, mint ami az ország fejlettsége alapján elvárható lenne. A lakosság nagy részére jellemző az egészségtelen életmód, az azonban még szakmai körökben is kevésbé ismert, hogy egészségtelen életvitelünkön túlmenően milyen forrásból szerezzük be ismereteinket. Célszerű megvizsgálni, hogy a különböző helyen és helyzetben élő lakosoknak mit és hogyan érdemes kommunikálni ahhoz, hogy minél többet tegyenek saját maguk, a mások egészségéért és az egészséges életmódot támogató környezetért.

 

2015 tavaszán, Magyarországon először kerül sor a nemzetközi szinten is innovatívnak számító Egészségkommunikációs Felmérésre, melynek elsődleges célja a lakosság egészségkultúra szempontjából történő szegmentálása. Az országos szintű reprezentatív felmérés kérdéseire 10 ezer felnőtt lakos az otthonában, mintegy 12 ezer tanuló pedig az iskolájában válaszol. A kérdések a válaszadók egészségére és az egészséggel kapcsolatos ismereteire, attitűdjére valamint médiafogyasztási szokásaira vonatkoznak.

 

A válaszok értékelése alapján az egészségért felelős szervezeteknek lehetősége nyílik megalapozott és hatásos egészségkommunikációt folytatni, amelynek hatására fejlődhet a hazai egészségkultúra, általánossá és természetessé válhat az egészséges életmód és az ország lakosai egyre nagyobb részt vállalhatnak környezetük egészségesebbé formálásában.

 

Ezúton tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a település bevonásra került a 2015. március 07. és május 06. között megvalósuló felmérésbe.

 

Tisztelettel:

 

Szilágyi Sándor

polgármester



MEGNÉZTE: 514 látogató

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal[kukac]tiszacsege[pont]hu

Phone: 06 52 588-400

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.

Megszakítás