Saturday, 20/4/2024 UTC+2
Tiszacsege
Szalagcímek:

Összefoglaló a 2012. október 31-ei testületi ülésről

Ami a lakosságot érdekli

Tájékoztató a 2012. október 31-én tartott soros Testületi Ülésről

 

Az október hónapban tartott testületi ülést Szilágyi Sándor polgármester az egyik legfontosabb hírrel kezdte: városunk élhet azzal a lehetőséggel, hogy hiteleit az állam átvállalja. Tiszacsege lakossága 5000 fő alatt van, így jogosult arra, hogy a mintegy 200 millió forintos nagyságrendű tartozásait az állam kifizesse.

A segítség nem vonatkozik a kifizetetlen számlákra, azonban ez is olyan nagymértékű segítséget jelent a város számára, mellyel javíthatja a jövőbeni helyzetét és gazdálkodását.

A város fenntartásához több pénz áll majd rendelkezésre, újra fejlődhet Tiszacsege. A testület és a polgármester fokozott figyelemmel kíséri a jövőben a pénzmozgásokat, minden eszközzel arra törekednek, hogy felelősségteljesen költsenek.

 

A Tiszacsegei Általános Művelődési Központ átszervezése válik szükségessé a jövő évtől. A nemzeti köznevelésről szóló törvény szerint a köznevelési feladatok ellátása állami feladattá válik, így a Tiszacsegei ÁMK feladatai közé már nem tartozik az alapfokú oktatás. A jelenlegi intézmény átalakítása során megváltozna az intézmény neve, amellyel többcélú feladatait kívánja jelképezni: Dr. Papp József Városi Könyvtár, Művelődési Otthon és Múzeum. Az új intézmény közérdekű muzeális kiállítóhelyet működtetne, biztosítaná a nyilvános könyvtári ellátást és támogatná a közművelődési tevékenységet. A Dr. Papp József Városi Könyvtár, a Művelődési Otthon és a Zsellérház épületei tartoznak az intézmény egységébe.

Az intézmény életbe lépése előtt meg kell kérni az illetékes miniszter véleményét, amelyet a testület ezúton megtett.

 

Szilágyi Sándor polgármesteri jelentésében ismertette az október hónapban történteket. Megalakult az ETTE, az Együtt Tiszacsege Turizmusáért Egyesület, amelynek elnöke Szilágyi Sándor lett. Az egyesület céljául tűzte ki a jövőben Tiszacsege turisztikai fejlődésének segítését, a turisztikai objektumok összefogását.

2012. október 20-án aláírták azt a megállapodást, amely szerint az erdélyi Magyargorbó és Tiszacsege városa testvérvárosok lettek. A korábbiakban a testület tagjai közül többen részt vettek egy utazáson Erdélyben, mely során megismerkedtek Magyargorbó és környéke településeivel. Októberben az erdélyi polgármesterek is ellátogattak városunkba, szívélyes fogadtatásukat biztosította a város vezetősége. A jó kapcsolatok és a kölcsönös egyetértés útján megszületett a döntés, és büszkén kijelenthetjük, hogy Tiszacsege városa fontosnak tartja a határon átnyúló kapcsolatok kiépítését.

 

Rövid hírek:

      Belső ellenőrzési tervet fogadott el a képviselő-testület a 2013. évre vonatkozóan. Az ellenőrzés kiterjed a következő intézményekre: Városi Óvoda és Bölcsőde, Polgármesteri Hivatal, Önkormányzat, Tiszacsegei Kommunális Szolgáltató Szervezet.

      Módosult az aljegyzői pályázatra vonatkozó kiírás. 2013. január 1-jétől a polgármester nevezi ki a jegyző javaslatára az aljegyző személyét.

      Elfogadta a képviselő-testület az óvoda régi épületének konyha és kiegészítő helyiségeire vonatkozó bérleti szerződését. Illés János bérli a helyiségeket és kifőzdét kezd el működtetni.

 

Dobszai Dóra



MEGNÉZTE: 75 látogató

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal[kukac]tiszacsege[pont]hu

Phone: 06 52 588-400

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.

Megszakítás