Tuesday, 21/5/2024 UTC+2
Tiszacsege
Szalagcímek:

Lakossági Felhívás – Polgári védelmi szervezetbe való önkéntes jelentkezés

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

 

Tiszacsege Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény alapján településünkön a korábbiakban megalakított

polgári védelmi szervezetek újjászervezését végezzük.

Az új polgári védelmi szervezetekbe beosztható minden nagykorú magyar állampolgár, aki nem rendelkezik a törvény adta mentességi feltételekkel.

 

A polgári védelmi szervezet tagja határozattal kiképzésre és gyakorlatra osztható be, valamint polgári védelmi feladatok ellátására szolgálatteljesítésre kötelezhető. A mentességgel nem rendelkező személyeket polgármesteri határozat osztja be – kötelező érvénnyel! – a polgári védelmi szervezet személyi állományába. Ebben az esetben a beosztott személynek nem áll módjában a beosztási feltételeket befolyásolni. Erre csak önként jelentkezés esetén van lehetőség.

Az Önkormányzat lehetőséget biztosít a polgári védelmi szervezetbe való önként jelentkezésre!

Katasztrófahelyzetek ritkán alakulnak ki, de kizárni a lehetőségét nem szabad. A természet erőivel szemben minden település kiszolgáltatott helyzetben van. Szélvihar, felhőszakadás, rendkívüli téli helyzet nálunk is bármikor bekövetkezhet. Önre is szükség van a településünket érintő veszélyeztető hatások kivédésére, a bajbajutott emberek megsegítésére, a károk mielőbbi felszámolására. Holnap talán az ön otthonát, anyagi javait, családtagjait kell menteni, védeni. A hivatásos katasztrófavédelmi szervek mellett a polgári védelmi szervezetek segítenek Önnek, hozzátartozóinak, embertársainak a bajok leküzdésében. Éljen a lehetőséggel, hogy jót tehessen Önmagáért és másokért.

Polgári védelmi szervezetbe való önként jelentkezés előnyei:

–         Az önkéntes maga választhatja meg, hogy határozatlan, vagy határozott (mettől – meddig tartó) időtartamban vállalja a szolgálatot.

–         Az önkéntes maga választhatja meg (egyéni képességei és iskolai, szakmai végzettsége figyelembe vétele mellett), hogy területi, vagy települési rendeltetésű szervezetben kívánja teljesíteni a szolgálatot.

–         Az önkéntes maga választhatja meg melyik szervezeti egységben (infokommunikációs egység, lakosságvédelmi egység, egészségügyi egység, logisztikai egység, műszaki egység) kívánja teljesíteni a szolgálatot.

–         Az önkéntes maga választhatja meg, hogy katasztrófaveszély és veszélyhelyzet idején történő alkalmazása esetén milyen egyéb teljesíthető feltételeket támaszt.

 

Polgári védelmi feladat ellátására önkéntesen jelentkező személy nyilatkozatot tesz, melyben kinyilvánítja a rendelkezésre állás tartalmát és az alkalmazás feltételeit.

 

Gondolja meg! Lehetséges, hogy már a közeljövőben Önt is kötelező jelleggel beosztják a polgári védelmi szervezetek valamelyikébe.

 

Éljen a polgári védelmi szervezetbe való önként jelentkezés előnyeivel!

 

Ha kérdése van a jelentkezéssel kapcsolatosan hívja a 06 52 588-405 számot. Amennyiben önként jelentkezik, személyese keresse fel a Polgármesteri Hivatal (4066 Tiszacsege Kossuth u.5) I.em 14 sz. ajtó / titkárság / Nagy Melinda ügyintézőt.

 

Tiszacsege 2012. november 5

Szilágyi Sándor polgármesterMEGNÉZTE: 96 látogató

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal[kukac]tiszacsege[pont]hu

Phone: 06 52 588-400

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.

Megszakítás