Tuesday, 23/4/2024 UTC+2
Tiszacsege
Szalagcímek:

TÁJÉKOZTATÁS A SZÜNIDEI GYERMEKÉTKEZTETÉSRŐL (2020/2021-ES TANÉV)

Tiszacsegei Polgármesteri Hivatal tájékoztatja a Tisztelt szülőt/törvényes képviselőt, hogy a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 21/C. §-a alapján a települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére a déli meleg főétkezést a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére ingyenesen biztosítja, 5 hónapos kortól 18 éves korig, az őszi, téli, tavaszi tanítási szünetben, valamint a nyári tanítási szünet időtartama alatt legalább 43 munkanapon keresztül.

A 328/2011. (XII.29.) Kormányrendelet 13/B. § (1) bekezdés a) pontja alapján az őszi/téli/tavaszi szünidei gyermekétkeztetésre azon hátrányos helyzetű és rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek jogosult, kiknek tekintetében a hátrányos helyzet, vagy halmozottan hátrányos helyzet az adott év szeptember 1-jén fennáll.

A szünidei gyermekétkeztetést formanyomtatványon kell igényelni.

A hamarosan esedékessé váló szünet az őszi szünet, melynek időszaka:
2020. október 23 – 2020. november 1.

Nyilvántartásunk szerint az Ön gyermeke/gyermekei jogosult/ak a szünidei gyermekétkeztetésre az őszi/téli/tavaszi szünetben, ezért kérem, hogy a mellékelt nyilatkozatot/nyilatkozatokat aláírva, legkésőbb 2020. október 19. napjáig szíveskedjenek visszajuttatni a Tiszacsegei Polgármesteri Hivatal Szociális Irodájára, (földszint 5a iroda) annak érdekében, hogy időben intézkedni tudjunk az étkeztetés megszervezéséről. Kérem, hogy több gyermek esetén valamennyi gyermekre szíveskedjenek a nyilatkozatot visszaküldeni.

Felhívom a figyelmét arra, hogy amennyiben gyermekére/gyermekeire kérte az étkeztetést és azt mégsem viszi el, úgy a család- és gyermekjóléti szolgálat családsegítő szakembere értesítésre kerül, mivel az ellátás igénybevételének elmulasztása kapcsán felmerülhet a gyermek/gyermekek veszélyeztetettsége, elhanyagolása.

A szünidei gyermekétkeztetés igénybevétele kizárólag elvitellel lehetséges, a jogosult gyermek szülője, más törvényes képviselője, vagy a szülő, más törvényes képviselő által megbízott személy által. A szülő vagy törvényes képviselő által megbízott személy kizárólag írásbeli meghatalmazás alapján jogosult az étel elvitelére.

Az étel kiadásának helyszíne:
Tiszacsegei Fekete István Általános Iskola Konyha
4066 Tiszacsege, Fő u. 95.

Az étel kiadása munkanapokon (2020. október 26 – október 30.)
11:30 órától 13:30 óráig történik.

Tájékoztatom, hogy a szünidei gyermekétkeztetés kizárólag munkanapokon vehető igénybe, ezért a 2020. október 23 – 2020. november 1. napjáig tartó őszi szünetbe eső 2020. október 23; október 24; október 25; október 31. és november 1. napokon nem biztosítjuk az étkeztetést, tekintettel arra, hogy ezek a napok munkaszüneti napok.

Tájékoztatom továbbá, hogy a téli/tavaszi ás nyári szünet előtt ismételten kiküldésre kerülnek a nyilatkozatok, a szünetek időszakának megjelölésével, melyeket szintén szükséges lesz visszajuttatni a Tiszacsegei Polgármesteri Hivatal Szociális Irodájára.


Tiszacsege, 2020. október 20.
Tiszacsegei Polgármesteri Hivatal



MEGNÉZTE: 36 látogató

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal[kukac]tiszacsege[pont]hu

Phone: 06 52 588-400

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.

Megszakítás