Thursday, 25/4/2024 UTC+2
Tiszacsege
Szalagcímek:

TÁJÉKOZTATÓ A JÁRVÁNYÜGYI VESZÉLYHELYZETTEL KAPCSOLATBAN

Tisztelt lakosság!

Magyarország kormánya 2020. november 3-án kihírdette a járványügyi veszélyhelyzetet, mely 2020. november 4. 0:00 órától érvényes.

A veszélyhelyzet idején alkalmazandó további védelmi intézkedésekről:

A kijárási korlátozás, miszerint mindenki köteles 0:00 óra és 5:00 óra között a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni. Kivétel ez alól a munkába járás, és egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, valamint életvédelmi céllal a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása, illetve a közterületen történő tartózkodás

A rendezvényekre vonatkozó védelmi intézkedések értelmében TILOS az olyan rendezvény helyszínén tartózkodni, amely rendszeresen vagy meghatározott alkalomból, illetve időpontban tartott, nyilvános, valamint nem nyilvános, válogatott lemezbemutatás vagy élő előadás útján nyújtott zeneszolgáltatást főszolgáltatásként nyújt és amelyen a részvételhez nem kell megváltott ülőhellyel rendelkezni. Tilos az (1) bekezdés szerinti rendezvényt szervezni, illetve tartani.

A kulturális rendezvényekre és helyszínekre, a mozielőadásokra, valamint a sportrendezvényekre vonatozó védelmi intézkedések: csak minden harmadik ülőhelyet foglalhatják el, két néző között két ülőhelyet üresen kell hagyni és a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeket nem foglalhatják el, azzal, hogy az egymás mellett és a különböző sorokban ülők között is lehetőség szerint 1,5 méteres távolságot kell biztosítani. A rendezvények alatt és a szünetekben is kötelező a 1,5m-es távolságtartás és a maszkviselés!

Tiszacsegén is magasabb a fertőzöttek száma ezért kérek mindenkit, hogy fokozott odafigyeléssel tartsuk be a védekezés előírásait, szabályait ( szigorú maszkhasználat, távolság betartása, sűrűbb kézmosás). A veszélyeztetetteb korosztály, betegség miatt nagyobb veszélynek kitett lakosok a lehetőségekhez képest kerüljék a tömeges érintkezést, aki megteheti tartózkodjon otthon.

Azok a lakosok akiknek segítségre van szükségük, kérem keressék az önkormányzat szociális csoportját az alábbi telefonszámon: 588-404

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra, segítsük egymást!

Tisztelettel Szeli Zoltán polgármester s.k.



MEGNÉZTE: 1102 látogató

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal[kukac]tiszacsege[pont]hu

Phone: 06 52 588-400

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.

Megszakítás