Saturday, 27/4/2024 UTC+2
Tiszacsege
Szalagcímek:

Húsvétvárás Tiszacsegén!

„Az élet gazdagabb lesz, ünnepibb és emberibb, ha megtöltöd a hétköznapok néhány percét
a rendkívülivel, a jóindulatúval és az udvariassal, tehát az ünneppel.”

Márai Sándor szép gondolataival köszöntök minden kedves tiszacsegei lakost!
Sokan úgy tartják, hogy a legszebb évszak a tavasz, a húsvéti ünnepkör ideje. Felfrissül, újraéled a világ, kizöldül, színessé válik a természet. Virágba borulnak a fák, minden napfényben ragyog, hosszabbodnak a nappalok. A húsvétot, a feltámadás ünnepét, remélhetőleg a megbékélés, az együttérzés és egyetértés jegyében töltheti el mindenki!

A Szolgáltató Csarnok melletti téren és Nagymajorban a régi iskola udvarán az idén először helyeztünk el tojásfákat, amelyek az ünnephez kötődnek. Szeretnénk, ha szép kellékei és ékei lennének a húsvéti ünnepek alatt városunknak. Várjuk mindazokat, akik szívesen csatlakoznak ehhez az egyszerűen kivitelezhető húsvéti dekorációhoz!

Kérem Önöket arra, hogy bármilyen technikával készült hímes tojást és egyéb húsvéti díszt hozzanak magukkal és helyezzék el a közös fa ágain úgy, ahogyan ezt tettük advent idejében a város karácsonyfáján! A cél nemcsak az, hogy szemet gyönyörködtető ünnepi díszek legyenek, hanem az is, hogy kifejezze az egymásra figyelést, és a közösséghez való tartozás élményét nyújtsa azáltal, hogy közösen alkottuk meg! Készítsenek fotót a tojásfáról, így küldjék el jókívánságaikat szeretteiknek!

Szeretettel hívjuk és várjuk Önöket a Szolgáltató Csarnokhoz, ahol betekinthetnek a kirakaton át a régmúlt időket felidéző és a modern korokat megjelenítő húsvéti szokások pillanataiba!
Ezúton is megköszönöm a Szolgáltató Csarnok és a Dr. Papp József Városi Könyvtár és Művelődési Otthon dolgozóinak a lelkes és kreatív munkáját!

Tiszacsege Város Önkormányzata és Képviselő-testülete nevében jó egészséget, és békés
húsvétvárást kívánok településünk minden lakójának!

Tisztelettel: Szeli Zoltán polgármester



MEGNÉZTE: 1129 látogató

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal[kukac]tiszacsege[pont]hu

Phone: 06 52 588-400

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.

Megszakítás