Monday, 15/8/2022 UTC+2
Tiszacsege

Tájékoztató a vírushelyzetről és a védőoltásról

Tisztelt tiszacsegei Lakosok!

Sajnos nagyon gyorsan terjed a covid-19, településünkön is egyre nő a fertőzöttek száma.

 Ahhoz, hogy lelassítsuk a vírus terjedését, fokozottan be kell tartanunk az óvintézkedéseket. Csak a legszükségesebb esetben hagyjuk el otthonunkat. Közterületen orrot és szájat eltakaró megfelelő védettséget adó maszkban tartózkodjunk. Fertőtlenítsük gyakran a kezünket. Továbbra is tartsuk a 1,5 méteres védőtávolságot!

A hosszútávú megoldást a védőoltás jelenti, ezért aki úgy dönt, hogy a maga és környezete megóvása érdekében él ezzel a lehetőséggel, minél hamarabb regisztrálja magát a megfelelő helyen.

Sokan jelentkeztek településünk lakói közül, és már az első vagy második oltást is megkapták.

A házi orvosi rendelők feladata a regisztráltak értesítése arról, hogy oltóponton vagy a rendelőben kapják meg a vakcinát. 

A gyorsabb és problémamentesebb oltakozás érdekében önkormányzatunk felajánlotta segítségét házi orvosainknak. Két módon tudtunk, és a jövőben is tudunk hozzájárulni lakosok beoltásának zökkenőmentessé tételéhez.

Az egyik az oltópontra illetve orvosi rendelőbe utaztatása azoknak a lakosoknak, akik nem tudják más módon megoldani az eljutást.

A debreceni oltóponokra több mint 70 főt, a helyi orvosi rendelőkbe pedig több mint 50 idős embert szállított eddig kisbuszunk.

Jelentősen meggyorsította  az oltások beadását az előtte szükséges dokumentációs feladatokban és az előzetes regisztrációban való segítség, amelyet szintén önkormányzatunk ajánlott fel.

Kérek mindenkit , vigyázzon magára, vigyázzunk egymásra!

Tisztelettel: Szeli Zoltán polgármesterMEGNÉZTE: 971 látogató

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal@tiszacsege.hu

Phone: 06 52 588-400

Fax: 06 52 588-405

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.

Megszakítás