Saturday, 27/4/2024 UTC+2
Tiszacsege
Szalagcímek:

Polgármesteri tájékoztató március hónapról

Tisztelt tiszacsegei Lakosság!

A már hagyománnyá váló havi beszámolóimat folytatva engedjék meg, hogy röviden tájékoztassam Önöket a február közepétől eltelt időszak eseményeiről az alábbi tematika szerint:

  • találkozók témái, megállapodásai időrendi sorrendben
  • a lakosságot közvetlenül érintő határozatok, melyek ebben az időszakban születtek
  • egyebek /új közmunkaprogram, nőnap,  védőoltás, népkonyha /

Találkozók témái, megállapodásai időrendi sorrendben:

2021. február 16. (kedd)

Tiszafüredre mentem Sallai Szabolcs PÜB-elnökével az NHSZ Tisza Nonprofit Kft. által megtartott taggyűlésre. Mint tagönkormányzat megszavaztuk a 2020-as éves beszámolót, és a 2021-es munkatervet.

A MAKETUSZ Magyar Kerékpáros Szövetségtől, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózattól, az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól és a Herman Ottó Intézettől érkeztek képviselők, akikkel Naturpark tájegység értéktár ehhez kapcsolódó kerékpáros túraútvonalak tervezésének előkészítését beszéltük meg. Az értekezleten részt vett Egyek alpolgármestere.

2021. február 19. (péntek)  

Hajdúszoboszlón Bodó Sándor Államtitkár Úr megbeszélést tartott a körzetéhez tartozó 5000 fő alatti önkormányzatok polgármestereivel az idei év “Magyar Falu Program”pályázati lehetőségeiről.

2021. február 22. február 25. március 4.

 Polgáron a Pétegisz megbeszélésén vettem részt, mint tagönkormányzati polgármester. Az új egészségügyi szolgálati jogviszonyról, egészségügyi rendszer átalakításáról kellett döntenünk, megállapodnunk.

2021. február 23. (kedd)

 A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztály Főosztályvezetője érkezett a 2021-es közmunkaprogram egyeztetésére.

2021. február 25. (csütörtök) 

A Hajdúnánási Katasztrófavédelmi Kirendeltségtől – Pálné Kovács Katalin tű. alezredes érkezett bemutatkozás és tájékoztatás céljából.

Részt vettem a Gyermekvédelmi Tanács éves szakmai megbeszélésén

A Key-Telecom ügyvezetőjével egyeztettünk a városunkban is kiépülő szélessávú internettel kapcsolatban. Az elmúlt évek egyik legnagyobb infokommunikációs EU-pályázatának második köre indult 2020. februárjától, amelynek keretében lehetővé teszi Tiszacsege minden háztartásában minimum 2 gigabit letöltési sebességű internet elérhetőségét. A Key-Telecom a Magyar Telekommal   partnerségben építi ki a hálózatot. A beruházás előreláthatóan március végén kezdődik és július végére valósul meg.

2021. február 26. (péntek)              

Lezárult az óvoda tetőszerkezetének és belső terének felújítására kiírt pályázatunk. A Titan Service Kft.-kivitelező- érkezett, mint nyertes, akivel egyeztettünk a további teendőkről.

2021. március 5. (péntek)

Tiszacsege Város Önkormányzata az előző évekből áthúzódó, 200 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP-2.1.3. kódszámú, „Települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztése” című pályázat keretében, mely támogatási összegből a bel- és csapadékelvezető rendszer kerül fejlesztésre városunkban.  Tervező úrral pontosítottuk a megvalósítandó szakaszok helyét.

 Háziorvos „jelölt” érkezett hozzám az egyes számú háziorvosi körzet praxisának a betöltési szándékával. A kölcsönös bemutatkozáson túl megbeszéltük az ehhez kapcsolódó feladatokat.2021 őszétől szeretné átvenni a rendelést.

2021. március 10. (szerda)

Budapestre utaztam Bodó Sándor Államtitkár Úrhoz, akivel a pályázati lehetőségekről egyeztettem.

2021. március 11. (csütörtök)

Titan Service Kft-től érkeztek az óvoda felújításával kapcsolatos feladatok pontosítására.

Ígéretünkhöz híven ingyenes internet hozzáférést biztosítottunk Nagymajorban a régi iskola épületében, ahova már korábban három számítógépet helyeztünk el. Ezzel megkönnyítjük a lakosok mindennapi ügyintézését, valamint nagy segítséget nyújt a gyerekek online tanulásához.

2021. március 15. (hétfő)

A vírus helyzet miatt országosan elmaradtak az ünnepségek, ezért képviselő-társaimmal és a tiszacsegei szervezetek képviselőivel egyéni módon koszorúztuk meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emlékművét.

2021. március 18. (csütörtök)  

A Bamli-Művek Kft. tulajdonosa érkezett hozzám. Megbízási szerződést írtunk alá arról, hogy a komp ütközőzónájának felújítását végzi el a pályázaton nyert 1,3 millió Ft összegből. Vele és a komp üzemeltetőjével egyeztettünk a komp ez évi pályázati lehetőségeiről.

Ezen a napon írtuk alá az 1.számú orvosi körzet leendő háziorvosával a szándéknyilatkozatot a praxis betöltéséről.

2021. március 23. (kedd)

Pajna Zoltán megyei Közgyűlés Elnökéhez kaptunk meghívást alpolgármester úrral és jegyző úrral.

Átbeszéltük az elkövetkező időszak térségi és települési fejlesztési lehetőségeit, irányait.

A lakosságot közvetlenül érintő határozatok, melyek ebben az időszakban születtek:

 Tiszacsege Város Önkormányzata Képviselő-testülete egyetértésével úgy határoztam, hogy:

-Pályázatot  nyújtunk be: A Teleki László Alapítvány által, a Népi Építészeti Program keretében meghirdetett „Népi építészeti értékek megújulását támogató szakmai előkészítésre igényelhető támogatás” megnevezésű pályázati kiírásra, pályázatot kívánunk benyújtani.
A 80%-os támogatással megvalósuló beruházás 1.875.000, – Ft összköltségű, melyhez a szükséges 20% saját forrás összegét 375.000, – Ft-ot, Tiszacsege Város Önkormányzata a 2021. évi költségvetésében a saját bevételeinek terhére biztosítja.

-Tanyagondnoki szolgáltatást hozunk létre Nagymajor városrészében.

-Elfogadtam a Dr. Papp József Városi Könyvtár és Művelődési Otthon Könyvtári, Információs és Közösségi Hely 2020. évi közművelődési beszámolóját

-Pályázatot nyújtunk be a Belügyminisztérium által meghirdetett 2021. évi Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására kiírt pályázat keretén belül a „Belterületi utak, járdák, hidak felújítása” megnevezésű alprogramra. A 85 %-os támogatási intenzitással megvalósuló beruházás 22.953.383, – Ft összköltségű, melyhez a szükséges 15 % saját forrás összegét 3.443.008, – Ft-ot, Tiszacsege Város Önkormányzata a 2021. évi költségvetésében a saját bevételeinek terhére biztosítja.

-A Magyar Falu Program keretében meghirdetett „Temetői infrastruktúra fejlesztése-2020” elnevezésű pályázat keretén belül megnyert, ravatalozó épület felújítására vonatkozó pályázat kapcsán érkezett ajánlatok kiértékelésére és a nyertes ajánlattevő kiválasztására, a nyertes ajánlattevővel való tárgyalás lefolytatására és a vállalkozási szerződést megkötésére.

-a TOP-2.1.3-16 kódszámú „Települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztések” című projekt keretén belül bel-és csapadék vízvédelmi létesítmények tervezési feladatai kapcsán érkezett ajánlatok kiértékelésére és a nyertes ajánlattevő kiválasztására, a nyertes ajánlattevővel való tárgyalás lefolytatására és a vállalkozási szerződést megkötésére.

/Bővebb információk a határozatokról, a tiszacsege.hu weboldalon találhatóak./

Egyebek:

I. számú fogorvosi körzet:

A Galaxy Dent Egészségügyi Szolgáltató Kft beszerezte a működéséhez szükséges engedélyeket, így 2021. április hónapban megkezdheti körzetének feladat-ellátását.

Közmunkaprogram: Március elsejétől indult az új közmunkaprogram az igényelt létszámmal. Több mint kétszáz csegei lakosnak biztosítunk munkát arra az időre, amíg nem tudnak a munkaerőpiacon elhelyezkedni.

Nőnap: Az eddigi hagyományos nőnapi programot nem tudta önkormányzatunk megtartani a vírushelyzet miatt, ezért honlapunkon és a Csegei Körkép helyi újságban köszöntöttük településünk minden hölgy lakóját március 8-án.

Vírushelyzet-oltások:

Sajnos nagyon gyorsan terjed a covid-19, településünkön is egyre nő a fertőzöttek száma.

A hosszú távú megoldást a védőoltás jelenti, ezért aki úgy dönt, hogy a maga és környezete megóvása érdekében él ezzel a lehetőséggel, minél hamarabb regisztrálja magát a megfelelő helyen.

Sokan jelentkeztek településünk lakói közül, és már az első vagy második oltást is megkapták.

A gyorsabb és problémamentesebb oltakozás érdekében önkormányzatunk felajánlotta segítségét háziorvosainknak. Két módon tudtunk, és a jövőben is tudunk hozzájárulni lakosok beoltásának zökkenőmentessé tételéhez.

Az egyik az oltópontra, illetve orvosi rendelőbe utaztatása azoknak a lakosoknak, akik nem tudják más módon megoldani az eljutást.

A debreceni oltópontokra több mint 70 főt, a helyi orvosi rendelőkbe pedig több mint 50 idős embert szállított eddig kisbuszunk.

Jelentősen meggyorsította az oltások beadását az előtte szükséges dokumentációs feladatokban és az előzetes regisztrációban való segítség, amelyet szintén önkormányzatunk ajánlott fel.

Népkonyha: Tájékoztattuk a tisztelt lakosságot, hogy 2021. április 1-től Tiszacsege Város Önkormányzata népkonyha szolgáltatást biztosít Tiszacsege város lakosai számára. A Népkonyha szolgáltatás keretében napi rendszerességgel egy tál meleg ételt biztosítunk munkanapokon, térítésmentesen annak a 18. életévét betöltött lakosnak, aki adatai megadásával jelentkezik a szolgáltatás igénybevételére. Reméljük ezzel is hozzá tudunk járulni a tiszacsegei lakosok életének megkönnyítéséhez!

Igyekeztem összefoglalni az elmúlt hetek történéseit. Ha bárki bővebb tájékoztatást szeretne kapni, nyugodtan forduljon személyesen, telefonon, vagy emailben hozzám!

Vigyázzunk magunkra és egymásra!

Tiszacsege, 2021. március 25.

Tisztelettel: Szeli Zoltán polgármester



MEGNÉZTE: 510 látogató

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal[kukac]tiszacsege[pont]hu

Phone: 06 52 588-400

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.

Megszakítás