Thursday, 28/3/2024 UTC+1
Tiszacsege
Szalagcímek:

Tiszacsege város optikai hálózat építés

A Kormány szélessávú telekommunikációs programja alapján, a Key Telecom Kft.  elkezdte településünkön kiépíteni az optikai gerinchálózatot, mely egy előfizetői végpontokig menő, nagysebességű távközlési hálózat alapja.

Az optikai kábeles hálózat előnyei:

Nagyobb sávszélesség – gyorsabb internet elérés

A fényvezető szálak különleges szerkezetük miatt nagyobb átviteli távolságot és sávszélességet (akár 100 Mbit/s felett is) tesznek elérhetővé.

Jobb minőség

Rendkívül jó kép- és hangminőségű digitális tévészolgáltatást vehetnek igénybe az előfizetők, megfelelő TV készülékkel akár HD minőségben is. Az ilyen TV szolgáltatás ráadásul otthoni Videotékát, felvétel funkciót és interaktív alkalmazásokat is nyújt.

A legújabb technológián alapuló IP telefonszolgáltatás biztosítható a meglévő otthoni telefonszám megtartása mellett.

Hálózatépítés:

A tervezett új távközlési hálózat a meglévő távközlési infrastruktúra és áramszolgáltatói oszlopok felhasználásával és új távközlési oszlopok építésével vagy pedig új földalatti építéssel létrehozott alépítmény hálózatban kerül kiépítésre.

Jelen építési ütemben az egyedi előfizetői leágazások nem kerülnek megépítésre, azokat csak konkrét előfizetői igény esetén fogja a szolgáltató megvalósítani.

Hálózatépítés ütemezése:

  • új oszlopok állítása
  • földfeletti hálózatszakaszok: a meglévő Magyar Telekom és E.on oszlopokon tervezett kábelhálózat,
  • meglévő alépítmény hálózatba behúzandó hálózatszakaszok,

Miután az új optikai hálózat kiépítése megvalósul, a jelenleg üzemelő hálózaton élő szolgáltatások egy átmeneti ideig még megmaradnak, de a szolgáltató célja, hogy az előfizetők mielőbb áttérjenek az új, magasabb szolgáltatási minőséget nyújtó hálózatra. Az áttérés befejezése után a jelenleg üzemelő rézkábeles hálózat, és annak közterületi elosztószekrényei elbontásra kerülhetnek, megszűnik a két párhuzamos rendszer



MEGNÉZTE: 1114 látogató

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal[kukac]tiszacsege[pont]hu

Phone: 06 52 588-400

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.

Megszakítás