Wednesday, 27/10/2021 UTC+2
Tiszacsege

Tájékoztatás sziréna próbáról

Tisztelt Lakosság!

Lakossági riasztó eszközök (sziréna) próbája Tiszacsege területén

Tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy Tiszacsege település területén 2021. október 15-én 9:00 és 11:00 között a lakossági riasztó, –tájékoztató (régi nevén légvédelmi sziréna) eszközök úgynevezett „morgató” próbáját tartja az Hajdúnánási Katasztrófavédelmi Kirendeltség, amelynek kellemetlenségeiért előre is kérik a lakosság megértését. Az ellenőrzés során a sziréna működtetésre kerül, mely rövid ideig tartó hanghatással jár.

A település területén lévő lakossági riasztó, tájékoztató eszközök meghatározott hangjelzések leadására képesek, melyekkel szükség esetén figyelmeztethetik a lakosságot egy katasztrófára vagy veszélyhelyzetre.

A szirénák „morgató” – felfutó hangjelzés 6 másodpercen keresztüli – próbájának célja ellenőrizni az eszközök állapotát és megvizsgálni azok működőképességét.

A próba során kiadott jelzéseket kizárólag műszaki ellenőrzés céljából adják le és semmilyen veszély bekövetkeztét sem jelzik, a lakosság a részéről semmiféle teendő nem szükséges.

A katasztrófavédelem és az áramszolgáltató szakemberei a településen található valamennyi szirénát leellenőrizik. Minden kapcsolószekrényéhez odamennek, a speciális kulccsal felnyitják és működésbe hozzák a készülékeket. A próbák a településen és a környező településeken előre meghatározott terv alapján folyamatosan zajlanak.

Egy bekövetkezett, vagy előre jelzett katasztrófa esetén a hatóságok ezekkel az eszközökkel is riasztják az állampolgárokat, így fontos tudni, hogy hol szólalnak meg, illetve szükséges e az eszköz esetleges javítása.

A szirénák üzempróbájának végrehajtása a lakosság védelmét és biztonságát szolgálja.

Tiszacsege, 2021. október 11.

Tisztelettel:

Szeli Zoltán

polgármesterMEGNÉZTE: 449 látogató

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal@tiszacsege.hu

Phone: 06 52 588-400

Fax: 06 52 588-405

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.