Thursday, 25/4/2024 UTC+2
Tiszacsege
Szalagcímek:

Első lakáshoz jutók támogatása

Kedves tiszacsegei Lakosság!

Tiszacsege Város Önkormányzata Képviselő-testülete a települési támogatásokról szóló 10/2021. (V.25.) önkormányzati rendeletével a szociálisan rászoruló személyek, családok részére kiterjesztett települési támogatásokat fogadott el.

Új támogatási formaként jelent meg a rendszeres rendkívüli települési támogatás, az időskorúak támogatása, az iskolakezdési támogatás, valamint az újszülöttek támogatása. Ezen az úton tovább haladva szerettük volna az első lakásvásárlás vagy lakásépítés előtt álló fiatalokat is pénzügyi támogatással segíteni. A támogatás biztosítása érdekében 2021. szeptember 30-án a Képviselő-testület megalkotta az első lakáshoz jutók támogatásáról szóló 22/2021. (X.1.) számú önkormányzati rendeletet.

Az első lakáshoz jutók pénzügyi támogatásának célja Tiszacsege város népességmegtartó erejének növelése érdekében, a Tiszacsege városban született, illetve hosszabb ideje a városban élő, itt dolgozó és letelepedni kívánó fiatalok első lakáshoz jutásának elősegítése. A támogatás egyszeri vissza nem térítendő támogatás formájában nyújtható és első lakástulajdon megvásárlásához vagy építéséhez használható fel, mértéke: 300.000,- Ft.

A rendelet 2021. október 1-jén lépett hatályba. Az igénylés feltételeiről, részletszabályairól Tiszacsege város honlapja, továbbá a Polgármesteri Hivatal igazgatási referense által kaphatnak bővebb tájékoztatást.

Bízunk abban, hogy a támogatásnak köszönhetően sok Tiszacsegén letelepedni szándékozó fiatalnak tudunk segítséget nyújtani.

Tisztelettel:

Szeli Zoltán, polgármester

A teljes rendelet megtekintése



MEGNÉZTE: 1216 látogató

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal[kukac]tiszacsege[pont]hu

Phone: 06 52 588-400

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.

Megszakítás