Friday, 26/4/2024 UTC+2
Tiszacsege
Szalagcímek:

Polgármesteri beszámoló március hónap eseményeiről

Tisztelt tiszacsegei Lakosság!

A hagyományos, hónapok eseményeiről, találkozóiról, pályázati sikereiről szóló beszámolóimat folytatva, röviden tájékoztatom városunk lakóit március történéseiről.

Pályázatok:

A Vidékfejlesztési Minisztérium által kiírt, VP6-7.2.1.1-20 kódszámú, “Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális- és eszközfejlesztése” pályázatunk 101 250 353 Ft támogatási összeget nyert, melyből egy modern, mai kornak megfelelő piaccsarnok fog megépülni.

Egyéb:

Március 8-án ünnepeltük városunk hölgy lakosait a nemzetközi nőnap alkalmából. A Szolgáltató Csarnokban Bodó Sándor országgyűlési képviselő úrral köszöntöttük a meghívást elfogadó vendégeinket, majd a Tiszacsegei Önkéntes Tűzoltó Dalárda és Pál Dénes népszerű slágerekkel szórakoztatta a jelenlévőket.

Nemzeti ünnepünk alkalmából március 15-én reggel a református templom imatermében Nt. Dénes Ágota lelkészasszony hirdetett igét, majd megkoszorúztuk Pethő Bálint sírját. Ezt követően az önkormányzat által szervezett ünnepséget és a koszorúzást a Március 15. parkban tartottuk. Közreműködött Kocsis Sándor és a Tiszacsegei Önkéntes Tűzoltó Dalárda.

Tiszacsege Város Önkormányzata lakossági elektronikai hulladék gyűjtést szervezett, melynek keretében a tiszacsegei lakosok minden valaha elektromos árammal működő eszközét díjmentesen elhelyezhették az AKSD Városgazdálkodási Kft. által kihelyezett konténerekben. 3, egyenként 30 köbméteres telt meg. Összesen 12 tonna gyűlt össze, melynek elszállítása közel 500.000 Ft-ba került önkormányzatunknak.

Itt szeretném tájékoztatni a tisztelt lakosságot, hogy március hónapban a bevezető utak mentén is összegyűjtöttük a rengeteg szemetet, amelyet a felelőtlen emberek eldobáltak. Még mindig sok az illegális szemétlerakás! Kértük a rendőrség közreműködését az elkövetők felderítésében. Azt reméljük, hogy az összefogás segít a környezetszennyezés visszaszorításában, megszüntetésében!

„Államtitkári Köszönet!”

„De csak egyfajta igazi hazafiság van: ha valaki ott, ahol éppen van, teljes hűséggel és feltétlen erőkifejtéssel helytáll a munkájában. Ennek visszaható ereje van a hazára.”

Márai Sándor ezen sorai olvashatóak azon az elismerő oklevélen, melyet 2022. március 25-én Hajdúszoboszlón rendezett ünnepségen vehetett át Bagdiné Elekes Katalin, a Tiszacsegei Hagyományőrző Néptánc Egyesület elnöke, Farkas Jánosné, a Tiszacsege Ifjúságáért Alapítvány elnöke és Németh József, a Tiszacsege Fejlődéséért Alapítvány elnök. Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár úr és Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár úr, országgyűlési képviselőnk köszönte meg hozzájárulásukat a nemzeti kultúra megőrzéséhez.

Gratulálunk az elismeréshez és kívánunk nagyon jó egészséget további munkájukhoz!

A 2022-es évben is folytatjuk a „Babacsomagok” osztását, mellyel igyekszünk még komfortosabbá tenni mindennapjaikat közösségünk legifjabb tagjai számára. Március 25. napján 4 darab babacsomagot adtunk át 1 kislány és 3 kisfiú részére. Nagyon hosszú és boldog életet kívánunk nekik és szüleiknek!

Az ukrajnai háború miatti menekülteknek adománygyűjtést szerveztünk a Tiszacsegei Református Egyházközséggel összefogásban. Nagyon szépen köszönjük az önzetlen segítséget mindazoknak, akik hozzájárultak valamilyen módon a megsegítésükhöz! Tovább is várjuk támogatásukat, melynek részleteiről tájékozódhatnak az önkormányzatunk honlapján.

Tájékoztatom Önöket arról, hogy Gál István Alpolgármester Úr indoklás nélkül lemondott 2022. március 22. napjával az alpolgármesteri tisztségéről és egyben az önkormányzati képviselői megbízatásáról is. Az eddigi közösségért végzett munkáját ezúton is megköszönöm és sok sikert, jó egészséget kívánok neki a magam és az Önkormányzat nevében.

Tiszacsege, 2022. március 28.

Szeli Zoltán, polgármester



MEGNÉZTE: 331 látogató

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal[kukac]tiszacsege[pont]hu

Phone: 06 52 588-400

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.

Megszakítás