Thursday, 25/4/2024 UTC+2
Tiszacsege
Szalagcímek:

250 millió forintos TOP PLUSZ támogatás

Tisztelt tiszacsegei Lakosság!

Városunk újabb sikeres pályázatának eredményeként a tegnapi nap délutánján Pajna Zoltán elnök úrtól egy 250 millió forintos forrásról szóló tanúsítványt vettem át a Megyeházán.

Az elnyert összeg a TOP PLUSZ keretében biztosít fedezetet fejlesztési elképzeléseink megvalósításához, melyből a városközpont megújulását hajtjuk végre.

A projekt keretében Tiszacsege központi részének fejlesztése valósulna meg, zöld növényi felület fejlesztésével 2830 m2 területen, játszótér kialakításával, utcabútorok elhelyezésével, közterületek burkolatának cseréjével 5300 m2 területen, parkolók kialakításával, valamint okospadok telepítésével. A fejlesztés keretein belül ~5300 m2 térkő burkolat, 39 db parkoló és 2 db okospad tervezett.

Zöld felület fejlesztése

A Polgármesteri Hivatal és a Könyvtár épületének telkén zöldterületfejlesztésre: gyepesítésre, lombhullató fák telepítésére kerül sor. A területen utcabútorok kerülnek elhelyezésre.

Játszótér

Az Iskola utca és Fő utca sarkán lévő telken egy játszótér létesül. A játszótér környezetében utcai padok kerülnek elhelyezésre. A telek és a Fő utca találkozásánál egy építészeti installáció kerül kialakításra, amely bevezeti a turisztikai látogatókat a településre, egyúttal lehatárolja a játszóteret a számozott főút kapcsolattól. A fejlesztés keretein belül, ~2830 m2 zöldfelület és ~34 db lombhullató fa tervezett.

Parkoló

A Polgármesteri Hivatal és a Könyvtár telkének területén térkő burkolatú utak, terek kerülnek kialakításra. Az utak mentén parkolók létesülnek. A parkolók mellett 3,50 m széles ~ 120 m hosszú térkő burkolatú út kerül kialakításra. A telek többi részén 1,00 m 1,50 m, és 2,50 m széles járdák létesülnek ~ 280 m hosszon. A telken a polgármesteri hivatal mögötti épület elbontásra kerül, mely helyén további parkolók fognak létesülni. A könyvtár környezetében egy okospad is elhelyezésre kerül.

Közterületi burkolat felújítás

A Kossuth utca, illetve Fő utca mentén új térkő burkolatú járda kerül kialakításra. A Fő utca mentén 3,00 m széles térkő burkolatú járda/kerékpárút létesül ~ 654 m hosszon. A Fő utca másik oldalában, illetve a Kossuth utcán ~741 m hosszon 1,50 m széles térkő burkolatú járda tervezett.

Az Iskola utca és Fő utca sarkán lévő telken létesítendő játszótér körül térkő burkolatú járda készül 1,50 m szélességben és ~ 40 m hosszon. A burkolaton egy okospad kerül elhelyezésre.

Köszönjük a Megyei Közgyűlés és képviselő úr közreműködését és Magyarország Kormánya támogatását!

Üdvözlettel:

Szeli Zoltán, polgármester



MEGNÉZTE: 1112 látogató

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal[kukac]tiszacsege[pont]hu

Phone: 06 52 588-400

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.

Megszakítás