Friday, 29/3/2024 UTC+1
Tiszacsege
Szalagcímek:

Polgármesteri beszámoló 2023. január hónapról

Tisztelt tiszacsegei Lakosság!

Évértékelésemben összefoglaltam a 2022-es év kiemelkedő eseményeit, eredményeit és a 2023-as év terveiről is írtam. Az eltelt rövid időszaknak eseményeiről, találkozóiról, pályázatainkról szóló beszámolómmal folytatva tájékoztatom városunk lakóit a januári időszak legfontosabb történéseiről.

Sajnos már az ünnepeket beárnyékolta az a médiahír, hogy az egészségügyi tárca az ügyeleti rendszer átszervezésével az itt jól vizsgázott, megfelelően működő ügyeleti pontunkat megszünteti. Számomra, számunkra is érthetetlen, hogy ebben a térségben, ahol több mint 10000 ember él, ahol az esti, éjszakai órákban a tömegközlekedés sem megoldott, hogyan tudnak a rászorultak ellátáshoz jutni.

Hiába kerestük fel az OMSZ régióvezetőjét, a főigazgatóját, államtitkár urat és belügyminiszter urat, hiába karolták fel az ügyet országgyűlési képviselőink, sajnos a statisztikán alapuló racionális elhatározásuktól nem térnek el. Törekvéseink ellenére egyelőre nem sikerült itt tartani az ügyeleti ellátást, de megragadunk minden lehetőséget, hogy meggyőzzük a szaktárcát arról, hogy az itt élő emberek egészségügyi ellátása, betegbiztonsága így nem megfelelő.

Dr. Takács Péter államtitkár úr válaszleveléből idézve:

„Tisztelt Polgármester Urak!

Kérem, engedjék meg, hogy segítségkérő levelükre ezúton válaszoljak.

Szeretném Önöket megnyugtatni, hogy az alapellátási ügyeleti rendszer átalakítása során mind az 2022. évi pilot program tapasztalataira, mind a helyi adottságokra maximálisan tekintettel leszünk, hiszen közös célunk egy jól működő, a lakosság részére a legnagyobb biztonságot nyújtó rendszer kialakítása.

Ennek keretében természetesen az Önök által felvetett javaslatot is megfontoljuk. [……] „

Bízom benne, hogy mihamarabb!

Az új ügyeleti ellátásról, elérhetőségekről (2023. február 1. napjától) bővebb információ az újság hasábjain, információs táblákon, valamint a www.mentok.hu/ugyelet és a www.tiszacsege.hu oldalon találhatóak.

 Események:

– Január 11-én Egyeken a Fonyódligeti Gyermeküdülő üzemeltetéséről folytattam egyeztetést a tulajdonos önkormányzatok képviselőivel.

– Szintén ezen a napon részt vettem a Hortobágyi Nemzeti Park 50 éves jubileumi ünnepségén.

– Január 16-án a kemping bérleti jogviszonyban való üzemeltetésével kapcsolatos megbeszélést folytattam egy érdeklődővel.

– Január 17-én Bodó Sándor és Dr. Tiba István országgyűlési képviselő urakkal, valamint Dr. Miluczky Attila Egyek Nagyközség Önkormányzat polgármesterével (Csetneki Csaba Újszentmargita polgármestere betegség miatt nem tudott részt venni) tartottunk egyeztetést, megbeszélést, melynek fő tárgya az orvosi ügyelet helyzete volt.

– Január 19-én Dr. Forgács Barnabás Agrárgazdaság Kft. kerületi igazgatója keresett meg. Állást keresőknek ajánlott munkalehetőséget a bödönháti üzemükbe.

– Január 24-én strandunk gyermekmedencéjének gépészeti felújítására beadott pályázat kapcsán a Hortobágyi LEADER Egyesület Szeifertné dr. Dobi Katalin Margit munkaszervezet vezető és Szepesi Zsanett munkaszervezet vezető helyettessel területbejáráson, helyszíni szemlén vettem részt. Nem találtak a pályázatunkban hiányosságot. Várjuk az elbírálás eredményét.

– Január 26-án Dr. Hadnagy József FIME sportdiplomata, a Dragbike Bizottság tagja és Nagy Péter, a Gold King’s Univerzál Kft. ügyvezetője kerestek meg. A nyári programok bővítése, színesítése kapcsán több napos motoros találkozó, motoros show kerülne megrendezésre. Egyeztetés alatt van az esemény.

Pályázati hírek:

Belvíz és csapadékvíz elvezetés: lezárult a közbeszerzés. Az érvényes pályázatok felülvizsgálata után eredményhirdetés következik. Sajnos a legolcsóbb árajánlat is 11 millió forinttal több mint a rendelkezésre álló forrás, így azt még ki kell egészítenünk. Keressük a lehetőségét a hiányzó összeg pótlására /forrás ráemelés/.

Mezőgazdasági külterületi utak: még mindig az Agrárminisztériumi engedélyeztetésre várunk, mely után indítanánk a közbeszerzési eljárást.

Járda felújítás: a szerződés a vállalkozóval aláírásra került. Március 31. a határidő a kivitelezésre.

Komp felújítás: az éves karbantartásra elnyert pályázati támogatásra több árajánlat is érkezett. A pályázatok elbírálása a január 31-i testületi ülésen történik meg.

Fogorvosi rendelő kialakítása a Templom utcán: a megemelkedett árak miatt sajnos nem kaptunk a pályázati összegnek megfelelő ajánlatot eddig.

A TOP PLUSZ pályázatoknál /belterületi utak felújítása, élhető település/: folyamatban van a támogatói szerződések aláírása.

– A piac pályázatnál az engedélyes tervre várunk.

Egyebek:

Február a farsang időszaka. A Dr. Papp József Művelődési Ház és Könyvtár kicsiknek és nagyoknak szervez szórakoztató télűző rendezvényeket, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Tiszacsege, 2023. 01. 30.

Tisztelettel:    Szeli Zoltán, polgármester



MEGNÉZTE: 314 látogató

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal[kukac]tiszacsege[pont]hu

Phone: 06 52 588-400

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.

Megszakítás