Tuesday, 16/4/2024 UTC+2
Tiszacsege
Szalagcímek:

Polgármesteri beszámoló 2023. február hónapról

Tisztelt tiszacsegei Lakosság!

A hagyományos beszámolóimat ismét folytatom a februárban történtekről.

Pályázatok

TOP-2.1.3-16

Lezárult a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítására kiírt közbeszerzési eljárás. A felújítási munkák a következő utcákat érintik:

  • a Fő utcán az általános iskolától a „Sajtgyárig”,
  • a Hataj utcán a „Sajtgyártól” a sportpályáig,
  • a Hunyadi utcát,
  • az Iskola utcát,
  • a Kossuth utca elejét,
  • a József Attila és a Bercsényi utca egy részét.

A következő hónapokban ezeken a területeken építési munkálatokra, forgalomkorlátozásokra kell számítani. A kellemetlenségekért elnézést kérünk!

Termálstrand

Örömmel értesítem a kedves lakosságot, hogy a strandon lévő „gyermek”, valamint úszómedence gépészeti felújítására benyújtott pályázatunk támogatásban részesült 31.367.787 Ft összegben a Hortobágyi Leader Egyesület által meghirdetett helyi fejlesztések támogatása pályázat keretében.

A többi pályázatunk az előző hónapban ismertetettek szerint folyamatban vannak.

Virágosítás

Két helyszínen virágágyások kialakításával elkezdtük a virágosítást. Az ágyásokba régi, hagyományos egynyári virágokat fogunk vetni. A Floxxy vetőmag virágzó dísznövények gondosan válogatott szelekciója kerül a talajba. A keverékben található növények folyamatosan, egymást váltva díszítik városunkat egészen a fagyok beálltáig. Funkciója egyrészt az egészséges virágos környezet látképének megteremtése és ebből fakadóan a lelki egészség megőrzése, másrészt a virágok beporzókat tápláló, méhlegelő, talajjavító és a környezet diverzitását nagyban növelő hatása.

Közmunkaprogram

A közfoglalkoztatási programot pályáztatás útján írják ki minden évben és egy adott időszakra vonatkozik. Az önkormányzatunk a március 1 -vel induló újabb időszakra sikeresen pályázott, így a „startmunka” /mezőgazdasági, helyi sajátosságok, szociális/ programban 2024. február 29-ig 95 főnek, a „hosszú távú” foglalkoztatásban 2023. november 30-ig 19 főnek tudunk munkahelyet biztosítani.

Események

Farsang

Február a farsang hónapja, ezért a Dr. Papp József Városi Könyvtár és Művelődési Otthon dolgozói szervezésében 18-án szombaton kicsik és nagyok űzhették a telet városunkban. Kora délután a Patás Pajtás Lovasudvar csalogatta a lakosokat a Szolgáltató Csarnok rendezvényeire, ahol 14 órától a „Csegei Csillag születik“ versenyen mutathatták meg a gyerekek kimagasló tehetségüket. Jelmezverseny is színesítette a programot, ahol a nézők és a titok zsűri döntötte el, kik kapják a legszebbnek, legötletesebbnek járó díjakat.

Este a „nagyok” farsangi batyus bálban szórakozhattak, éjfélkor pedig közösen elégették a kiszebábot a ráaggatott sok rosszal együtt.

Itt is szeretném megköszönni a szervezőknek és a sok önkéntes segítőnek a munkáját!

Nőnap

Készülünk a városi nőnapra, melyet március 7-én tartunk szintén a Szolgáltató Csarnokban. Ezúton is meghívok minden hölgyet a szerény, de annál nagyobb szeretettel és tisztelettel szervezett műsorunkra!

Nemzeti ünnep

Március 15-én az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékezünk. 10 órától ünnepi istentiszteletet tart a református egyház a gyülekezeti termében. Ezt követően a Március 15. Parkban önkormányzatunk, a civil szervezetek és a Tiszacsegei Fekete István Általános Iskola tart rövid megemlékezést, melyre tisztelettel várunk mindenkit!

Egyéb

Február 23-án a szél a Tüzelős ól tetejének döntötte a gémeskút ágas fáját. Az egyeki tűzoltók és Kövér Tamás helyi vállalkozó hárította el a kárt. Köszönjük a gyors segítségüket!

Az erős széllökések a strandon és a Tisza-parton is döntöttek ki fákat melyek kármentesítését a városgazdálkodás munkatársainak ezúton is köszönjük!

Mindenkinek jó egészséget kívánok!

Tisztelettel: Szeli Zoltán, polgármester

Tiszacsege, 2023. február 28.



MEGNÉZTE: 233 látogató

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal[kukac]tiszacsege[pont]hu

Phone: 06 52 588-400

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.

Megszakítás