Friday, 29/3/2024 UTC+1
Tiszacsege
Szalagcímek:

Lomtalanítási tájékoztató – 2023. március 22.

Az NHSZ Tisza Nonprofit Kft. ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy Tiszacsege településen az éves lomtalanításra 2023. március 22-én kerül sor.

Lomhulladékként a következő hulladékokat szállítjuk el: nagyobb méretű szilárd hulladékok, berendezési tárgyak, bútorzat, ágybetét, ruhanemű. A jogszabályok által veszélyesnek minősített hulladékot és az építési-, bontási törmeléket nem áll módunkban elszállítani. Egy ingatlantól annyi lomhulladékot szállítunk el, ami normál életvitel mellett, 1 év alatt keletkezhet az ingatlannál. Kérjük a fentiek szíves tudomásulvételét és betartását.

A lomtalanítás reggel 7 órától kezdődik. A lomhulladékot, a közterület-foglalás szabályait betartva az ingatlan elé kell kihelyezni úgy, hogy azt a begyűjtést végző gépjármű meg tudja közelíteni és a rakodás biztonságosan, balesetmentesen legyen elvégezhető. A kis térfogatú szilárd hulladékokat összekötött zsákban kérjük kihelyezni. A zsákok megtöltésénél figyelni kell arra, hogy azok kézi erővel mozgathatóak legyenek!

A fentiektől eltérő módon kihelyezett hulladékokat nem szállítjuk el.

Lomtalanítást kizárólag azon ügyfeleink részére biztosítjuk, akik a kötelező közszolgáltatást legalább 6 hónapon keresztül igénybe veszik.

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a lomtalanítás során közterületre helyezett hulladék a közszolgáltató tulajdonát képezi, így annak a közszolgáltatón, vagy megbízottján kívül bárki más által történő elszállítása jogtalan eltulajdonításnak minősül!

A lomhulladék nem tartalmazhat:

  • háztartási hulladékot,
  • veszélyes anyagot tartalmazó fémhulladékokat, faforgácsot, oldószereket, szerves oldószereket, savakat, lúgokat, nehézfém tartalmú hulladékot, olajos rongyokat, fáradt olajat, olajszűrőket, fertőző hulladékokat (állati tetem, trágya), gyógyszereket, permetszereket és azok dobozait,
  • azbesztet tartalmazó hulladékokat,
  • éles-hegyes eszközöket (injekciós tűk, fecskendők, vágó-szúróeszközök),
  • építési törmeléket, épületbontásból származó hulladékot,
  • gumiköpenyt, autóbontásból származó hulladékot, autóroncsokat,
  • elektronikai hulladékot
  • zöldhulladékot.

Környezetünk megóvása érdekében köszönjük a lomtalanításban való segítő közreműködésüket!



MEGNÉZTE: 379 látogató

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal[kukac]tiszacsege[pont]hu

Phone: 06 52 588-400

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.

Megszakítás