Sunday, 12/5/2024 UTC+2
Tiszacsege
Szalagcímek:

Egyedülálló szövetség formálódik az Észak-alföldi régió energiaszektorában

2023. augusztus 28-án rendkívüli eseménynek lehettünk tanúi az Észak-alföldi régióban az energiaellátás, -elosztás, termelés területén, ahol a maga nemében egyedülálló szövetség alakult meg Tiszamente Energiaközösség Nonprofit Kft néven. Nyolc önkormányzat és két nonprofit vállalat összefogásával ez az energiaközösség egy új korszakot hirdet meg a helyi és fenntartható energia ellátás terén.

A közösségi energia olyan projekteket jelent, melyek közösségi részvétellel és döntéshozatalokkal formálódtak, helyi közösségek tulajdonolják és irányítják őket. Az előnyök a közösségben maradnak, legyen szó pénzügyi előnyökről vagy más helyi kezdeményezésekre való energiafelhasználásról.

Fontos kiemelni, hogy a leendő energiaközösség működéséhez szükséges nonprofit kft nem pályázati támogatás révén valósul meg, hanem valódi összefogással, alulról építkezve kezdi meg a működését. A Tiszamente Energiaközösség Nonprofit Kft egyik fő célja, hogy az alapító önkormányzatok az általuk fenntartott intézmények (iskolák, óvodák, bölcsődék, művelődési házak, stb) részére költséghatékonyan állítsák elő a szükséges villamos energiát, akár saját beruházásban elvégzett naperőmű építése által. Középtávú cél, hogy a villamos energia mellett hőenergiát is előállítsanak, hosszú távon pedig biztosítani a helyi lakosság és a helyi vállalkozások részére a kedvezményes energia ellátást.

Tartsanak velünk a változás útján!

Szeli Zoltán, polgármester



MEGNÉZTE: 36 látogató

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal[kukac]tiszacsege[pont]hu

Phone: 06 52 588-400

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.

Megszakítás