Thursday, 2/5/2024 UTC+2
Tiszacsege
Szalagcímek:

Tájékoztatás az ásott és fúrt kutak bejelentéséről

Tisztelt Lakosság!

Az ásott és fúrt kutak bejelentésével kapcsolatosan az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket:

A https://geoportal.vizugy.hu/vizkeszletvedelem/ linken található térképen piros színnel feltüntetett területeken a háztartási vízigényt kielégítő, 50 méter talpmélységet meg nem haladó és az első vízzáró réteget el nem érő kút (háztartási kút) létesítését, üzemeltetését és megszüntetését előzetesen be kell jelenteni a vízi létesítmény helye szerint hatáskörrel rendelkező vízügyi hatóság részére. 

A térképen nem piros színnel jelölt területen nem szükséges engedély és bejelentés a háztartási kutak létesítéséhez, üzemeltetéséhez és megszüntetéséhez.

A térképen helyrajzi szám kereső is működik. Amennyiben nem tudják az ingatlanjuk helyrajzi számát, abban az esetben forduljanak a Tiszacsegei Közös Önkormányzati Hivatal Hatósági Irodájának munkatársaihoz.

A lakossági és mezőgazdasági (haszonnövény-termesztési célú öntözési és haszonállat-állomány ellátási célú) kutak létestésével kapcsolatos, 2024. január 1. napjától érvényes jogi szabályozás részleteit a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény tartalmazza:

https://njt.hu/jogszabaly/1995-57-00-00

A Tiszacsegei Közös Önkormányzati Hivatalhoz eddig beérkezett bejelentések feldolgozása folyamatban van.

Tiszacsege, 2023. december 21.

Dr. Lajter Zoltán, jegyző



MEGNÉZTE: 407 látogató

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal[kukac]tiszacsege[pont]hu

Phone: 06 52 588-400

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.

Megszakítás