Sunday, 5/5/2024 UTC+2
Tiszacsege
Szalagcímek:

Online bűnözésről szóló lakossági tájékoztatás

Tisztelt Lakosok!

Egyre növekvő fenyegetettségként jelentkezik az online bűnözés.

A tegnapi napon részt vettem a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság online térben elkövetett bűncselekmények elleni prevenciós feladatok előadásán. Erre tekintettel az alábbiakban továbbítom Önök felé a kapitányság kérését, mivel a területükön, így Tiszacsegén is egyre több az online térben elkövetett bűncselekmények, mint például a kiberbűnözés, az adathalászat és csalások. Az internet kiváló eszköz a kommunikációra, az információhoz való hozzáférésre és az üzleti tevékenységekhez, de sajnos a csalók is kihasználják annak lehetőségeit.

Fontos, hogy mindannyian különösen óvatosak legyünk az online tranzakciók során és az ismeretlen forrásokból származó információkkal szemben.

Íme néhány lépés, amit megtehetnek az online csalások elkerülése érdekében:

Legyenek körültekintőek: Mindig legyenek óvatosak az ismeretlen weboldalak, e-mailek vagy telefonhívások esetén. Ne osszanak meg személyes vagy pénzügyi információkat olyanokkal, akikben nem teljesen megbíznak meg.

Győződjenek meg: Mindig győződjenek meg arról, hogy az online kereskedők, vállalatok és weboldalak megbízhatóak-e, mielőtt bármilyen üzleti tranzakciót vagy adatmegosztást végeznének velük.

Használjanak biztonságos fizetési módszereket: Amikor online vásárolnak, válasszanak biztonságos fizetési módokat, mint például a hitelkártya vagy az online fizetési szolgáltatók, amelyek extra védelmet nyújtanak az adatokkal szemben.

Ellenőrizzék a webhelyeket és vállalatokat: ellenőrizzék a webhelyek hitelességét, nézzenek utána a vállalatoknak és kereskedőknek az online vélemények és értékelések alapján, mielőtt velük üzletet kötnének.

Ne hagyják magukat megzavarni: Legyenek kritikusak az olyan ajánlatokkal és üzenetekkel szemben, amelyek túl jók ahhoz, hogy igazak legyenek. A túl ígéretes ajánlatok gyakran csalás jelei lehetnek.

Tartsák frissülve biztonsági tudatosságukat: Legyenek naprakészek az online biztonsági kihívásokkal és módszerekkel kapcsolatban. Tanuljanak az újabb csalási módszerekről és a védekezés lehetőségeiről. A https://kiberpajzs.hu/ weboldalon folyamatosan frissülő tartalmak érhetőek el.

A tavalyi évhez hasonlóan a közeljövőben is előadást szervezünk majd a lakosság számára ezzel kapcsolatban.

Fontos hangsúlyozni, hogy az óvatosság és a körültekintés kulcsfontosságú az online térben is. Mindig győződjenek meg arról, hogy az online tevékenységeik biztonságosak és megbízhatóak.

Köszönjük, hogy figyelmet szenteltek ennek a fontos ügynek!

Üdvözlettel,

Szeli Zoltán, polgármester



MEGNÉZTE: 133 látogató

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal[kukac]tiszacsege[pont]hu

Phone: 06 52 588-400

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.

Megszakítás