Saturday, 27/4/2024 UTC+2
Tiszacsege
Szalagcímek:

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékezünk

„Sokan azt gondolják: Magyarország – volt; én azt szeretném hinni – lesz!” –mondta Széchenyi István.

„Jól tudta ugyanis, hogy a hit, a bizalom és a remény erősebb, mint a félelem; és tudta azt is, hogy a közösség is erősebb – sokkal erősebb – mint azok, akik megosztják, egymás ellen fordítják az itt élő embereket.

Emlékezzünk! Nem a szavak számítanak, hanem a tettek! A felelősséggel vállalt döntések és a közös erőfeszítések. 1848 és 49 olyan egységet és egyetértést teremtett a magyar nemzeti közösségben, ami azóta is példát mutat mindannyiunk számára.”

Tiszacsege ünneplő közönsége tisztelgett a „márciusi ifjak” előtt.

A református templom imatermében n.t. Dénes Ágota lelkészasszony osztotta meg gondolatait, majd megkoszorúztuk Pethő Bálint síremlékét.

Ezt követően a Szolgáltató Csarnokban a polgármesteri köszöntő után a Tiszacsegei Fekete István Általános Iskola 5.osztálya mutatta be az 1848-49-es forradalom és szabadságharc történelmi rangjához méltó műsorát Kapus Istvánné és Bana Józsefné vezetésével.

Végül a hagyományt követve az intézmények, egyesületek és civil szervezetek megkoszorúzták a Március 15. emlékművet a Tiszacsegei Tűzoltó Dalárda dalcsokrának kíséretében.

Ezúton is megköszönöm a szervezők, a szereplők munkáját és minden résztvevőnek, hogy megtiszteltek településünk ünnepi rendezvényét!

Tisztelettel: Szeli Zoltán, polgármester



MEGNÉZTE: 70 látogató

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal[kukac]tiszacsege[pont]hu

Phone: 06 52 588-400

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.

Megszakítás