Thursday, 28/3/2024 UTC+1
Tiszacsege
Szalagcímek:

Szüreti felvonulás, Itthon vagy – Magyarország Szeretlek

Szeptember utolsó hétvégéje is programokkal telt. A szombati nap délutánja szüreti felvonulással kezdődött, a vasárnap – csatlakozva az országos „Itthon vagy – Magyarország Szeretlek” rendezvényhez – színpadi műsorokkal és esti tűzgyújtással végződött.

 

Szüreti felvonulók

Szüreti felvonulók

A szüreti felvonulás a régi szabadidőparktól (új focipálya) indult és ide érkezett vissza. Az útvonal több pontján is mazsorett bemutatóval és tánccal szórakoztatták a település lakóit. A mentben a Városi Óvoda és Bölcsőde óvodásai, A Fekete István Általános Iskola tanulói, mazsorett csoportok, az Őszirózsa Népdalkör, a Tiszacsegei Nyugdíjas Tűzoltó Dalárda, a Tiszacsegei Hagyományőrző Néptánc Egyesület, a Tiszacsegei Háromrózsa Tánccsoport, a Patás Pajtás Lovasudvar és táncosai, valamint lelkes tiszacsegeiek vettek részt. A felvonulás résztvevőit és a vendégeket pörkölttel és hamisíthatatlan pusztai slambuccal várták, melyet Polgár Sándor és Kota István készített. Vacsorától éjfélig a Szatmárcsekei Trió szolgáltatta a talpalávalót.

 

A vasárnap délután hivatalos megnyitóval kezdődött, ahol Szilágyi Sándor polgármester köszöntötte a résztvevőket. A hivatalos formát az újonnan épített sportöltöző és focipálya átadása és megszentelése kölcsönözte. A polgármester után Bodó Sándor a Megyei Közgyűlés elnöke és országgyűlési képviselő a település összefogását dicsérte köszöntő szavaiban. Ezt követően Czető Norbert református lelkész – aki a napokban vette át az egyházközség vezetését – adta áldását a létesítményre. Az est beköszöntével a helyi egyesületek és művészeti csoportok színpadi műsorait láthatták a vendégek. 21:30 -kor fellángolt a Szent Mihály napi tűz, melynek fénye alatt Kocsis Sándor szavalatában volt hallható a Szózat.

 

Fotógaléria a rendezvényről:




MEGNÉZTE: 1090 látogató

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal[kukac]tiszacsege[pont]hu

Phone: 06 52 588-400

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.

Megszakítás