Friday, 19/4/2024 UTC+2
Tiszacsege
Szalagcímek:

Sajtóközlemény – Napelemes rendszer telepítése a Tiszacsegei Városi Óvoda és Bölcsőde épületére

TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA: Sajtóközlemény

Napelemes rendszer telepítése a Tiszacsegei Városi Óvoda és Bölcsőde épületére

Tiszacsege Város Önkormányzata 2015. januárban 35,47 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása” című pályázati konstrukcióban az Új Széchenyi Terv keretében. A beruházás célja a Városi Óvoda és Bölcsőde energiafogyasztásának részbeni kiváltása volt megújuló energiaforrás felhasználásával működő fotovoltaikus rendszer kialakításával.

 

Az építési munkák magukba foglalták az 50 kW teljesítményű napelemes rendszer telepítését, a telepített eszközök üzembe helyezéséhez szükséges munkák elvégzését, a beüzemeléshez és a zavartalan üzemszerű működéshez szükséges szerelési munkálatok kivitelezését, valamint a telepített rendszer beüzemelését. A kivitelezés során felszereltek 200 db, 50 kW összteljesítményű napelemet, 3 db invertert és elvégezték a szükséges biztonságtechnikai méréseket is. Az üzembe helyezést követően 2015. július 28-án megtörtént a végleges műszaki átadás-átvétel, a 4 napos próbaüzem pedig 2015. augusztus 1-jén fejeződött be sikeresen. A kivitelezési munkák végig a tervezett ütemben haladtak a műszaki ellenőr felügyeletével.

 

A projekt előkészítése és megvalósítása során végrehajtásra kerültek még az alábbi feladatok is:

  • A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljáráshoz kapcsolódó tanácsadói feladatok ellátása, a közbeszerzési dokumentáció kidolgozása.
  • Energetikai auditálás elvégzése: energetikai veszteségfeltáró vizsgálatok és tanulmányok összefoglaló dokumentációjának elkészítése.
  • Projektmenedzseri feladatok.
  • Tájékoztatás és nyilvánosság biztosítása.

 

A napelemes rendszer telepítése a Városi Óvoda és Bölcsőde épülete energiafogyasztása esetében éves szinten várhatóan 54,48%-os kiváltást eredményez, így a közfeladat ellátása során keletkező energiaköltségeket sikerül jelentős mértékben csökkenteni a megújuló energiaforrás felhasználásának köszönhetően.

 

 

További információ:

Tiszacsege Város Önkormányzata

dr. Kertész Marianna jegyző, +36 (52) 588-400, pmhivatal@tiszacsege.hu

szechenyi_logo

 

A támogatói nyilatkozat itt tekinthető meg.



MEGNÉZTE: 1058 látogató

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal[kukac]tiszacsege[pont]hu

Phone: 06 52 588-400

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.

Megszakítás