Friday, 26/4/2024 UTC+2
Tiszacsege
Szalagcímek:

1956-os forradalom és szabadságharc – A magyar nemzet dicsőségét ünnepeltük

2014. október 22-én Tiszacsege Város Önkormányzata ünnepségre és megemlékezésre invitálta Tiszacsege lakosságát.

A Református templom harangja délelőtt 10 órakor ünnepi istentiszteletre hívta a lakosságot. Az igét Czető Norbert református lelkész hirdette, méltóképpen megemlékezve az 1956-os forradalom és szabadságharcban elesett honfitársainkról.

_DSC7372

1956. október 23-a örökre bejegyeztetett a szabad nemzetek, a szabad emberek krónikájába. Szívünkben őrizzük, tetteinkben védjük-óvjuk ennek a pillanatnak az emlékét.

 

Ezzel a mondattal folytatta Kormosné Molnár Katalin a megemlékezést a Művelődési Otthonban. Az esős, hideg időjárás miatt az ünnepség a közösségi ház feldíszített falai között szavalatokkal és zenei előadásokkal folytatódott. A Művelődési Otthonban szép számban jelentek meg az érdeklődők. A Tiszacsegei Fekete István Általános Iskola tanulói: Kiss Liliána, Ladmaczi Laura és Viszta Alexandra Pesti József 1956-os forradalmi költészetéből mondott el szemelvényeket, zenei kíséretet pedig Fülöp Zsolt játszott szintetizátoron. Lelkiismeretes felkészítő tanáruk Minier Mária Magdolna tanárnő volt, akinek ezúton is szeretnénk köszönetet mondani áldozatos munkájáért. A hazafias érzelmeket Gazdag Erzsi Ifjúság, te vagy a csillagunk c. versén keresztül tolmácsolta Kocsis Sándor. A Himnuszt és a Szózatot megújult változatban hallgattuk meg, hiszen a Cantare Kórust trombitán kísérte Kapus Péter. A forradalom napjaira és az akkor élt magyar emberek hihetetlen összetartó erejére Simon Albert alpolgármester emlékeztette az összegyűlteket. A megemlékezés koszorúit közösen az 1956-os Emlékparkban, majd a Dr. Tantos József emléktáblánál helyezhették el az ünneplők. A koszorúzás ideje alatt a Tiszacsegei Nyugdíjas Tűzoltó Dalárda dalcsokrát hallgattuk meg.

_DSC7333

 

_DSC7340

 

_DSC7337

 

_DSC7344

 

_DSC7354

 

_DSC7368

Az ünnepség szervezésében a Dr. Papp József Városi Könyvtár és Művelődési Otthon dolgozói vettek részt. Ezúton szeretnék köszönetet mondani minden kedves előadónak és segítőnek, és természetesen az iskola vezetőségének, akik mind az ünnepség előkészületeiben, mind az ünnepség ideje alatt segítették a rendezvény sikeres lebonyolítását.



MEGNÉZTE: 858 látogató

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal[kukac]tiszacsege[pont]hu

Phone: 06 52 588-400

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.

Megszakítás