Friday, 26/4/2024 UTC+2
Tiszacsege
Szalagcímek:

Rendvédelmi vándorkiállítás és a térfigyelő rendszer átadása

2015. február 11-én ünnepélyes keretek közt nyitották meg  Tiszacsegén – Európában is ritka – dr. Gulyás István nyugalmazott rendőralezredes magángyűjteményéből álló rendvédelmi vándorkiállítást “Rendvédelmi szervek történelme” címmel. A kiállítás fő védnöke Farkas József r. ezredes, Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrfőkapitány. Főtámogatója dr. Francsics Ottó ny. r. ezredes a Magyar Rendőrmúzeum Baráti Kör Kulturális Egyesület elnöke.

 

_DSC8151

 

A rendezvényt megtisztelte dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány-helyettes, dr. Gyurosovics József r. dandártábornok, Hajdú-Bihar megyei rendőrfőkapitány, dr. Túrós András ny. r. altábornagy az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Bodó Sándor országgyűlési képviselő, Tóth Attila Sándor az Országos polgárőr Szövetség alelnöke, megyei szövetség elnöke, Szilágyi Sándor polgármester.

 

_DSC8036

 

A hivatalos megnyitónak a tiszacsegei Művelődési Otthon adott helyet. Kormosné Molnár Katalin üdvözlő szavai után Szilágyi Sándor polgármester köszöntötte a meghívott vendégeket, majd munkájuk elismeréséül tárgyjutalmat adott át Vásári Péter r. törzszászlósnak és Hadházi Gábor r.törzsőrmesternek a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság nyomozóinak. Ezt követően dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy beszédében megköszönte a polgárőrség, az önkormányzatok, iskolák szerepét a bűnmegelőzésben, valamint kitért a “24 órás rendőri jelenlét” mintaprojektre, melynek Hajdú-Bihar Megye a kezdetektől részese, amit tavaly július 1-től az egész ország területére kiterjesztettek. Bodó Sándor országgyűlési képviselő az önkormányzatok és a rendőrség közti jó kommunikáció és együttműködés előnyeit hangsúlyozta. Dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a hazai polgárőrség fiatal, – 2 évtizedes múltra visszatekintő – de nagyon eredményes munkájáról beszélt és hogy a polgárőrök jelenléte nagyban hozzájárul a közbiztonság védelméhez és a bűnözés megelőzéséhez. Az Országos Polgárőr Szövetség nevében polgárőr jelvényeket, kitüntetéseket és további, a polgárőrséggel kapcsolatos tárgyakat adott át dr. Gulyás Istvánnak, hogy ezzel is hozzájáruljon a magángyűjtemény gazdagításához.

 

A megnyitót követően Kertész Annabella Anett műsorát hallhatták a vendégek, aki Halász Judit: Semmi sem tökéletes c. dalát adta elő. Visztra Alexandra bohókás meséje után Kocsis Sándor szavalatában hangzott el Veres Péter: Én nem mehetek el innen c. verse. A Tiszacsegei Hagyományőrző Néptánc Egyesület tagjai bökönyi, mezőségi, jobbágytelki, kalocsai táncot mutattak be a közönségnek, majd a Tiszacsegei Őszirózsa Népdalkör és a Tiszacsegei Nyugdíjas Tűzoltó Dalárda előadásában elhangzott népdalokkal és nótákkal ért véget a kulturális rendezvény.

 

Folytatásként dr. Francsics Ottó ny. r. ezredes köszöntötte a vendégeket és elmondta, hogyan is jött létre a vándorkiállítás, melynek kezdete a rendszerváltás idejére nyúlik vissza. Az ezredes urat dr. Gulyás István ny. r. alezredes a Rendőrségtörténeti Múzeum tiszteletbeli igazgatója követte, aki ismertette a magyar rendvédelem történetét. Az ismertető után a vendégek megtekintették a kiállítást, a felújított rendőrörs épületét, amely a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és Tiszacsege Önkormányzata összefogásával 2014. év végén valósult meg, valamint átadásra került a tavalyi év őszén telepített 12 kamerából álló térfigyelő rendszer és központi terminálja.

 

_DSC8140

A rendezvény lebonyolításában, szervezésében közreműködött Tiszacsege Város Önkormányzata, dr. Papp József Városi Könyvtár és Művelődési Otthon, Tiszacsege Kommunális Szolgáltató Szervezet, Csege-Rév Bt.

 

A kiállítás megtekinthető 2015. május 11-ig Tiszacsege Fő u. 27.sz. alatt található Lévai iskolában.

 

Nyitva: Hétfő – Péntek: 9:00 – 15:00 óráig, Szombaton 9:00 – 12:00 óráig.

 

Képes összefoglaló a rendezvényről:


 



MEGNÉZTE: 689 látogató

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal[kukac]tiszacsege[pont]hu

Phone: 06 52 588-400

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.

Megszakítás