Friday, 19/4/2024 UTC+2
Tiszacsege
Szalagcímek:

Polgármesteri tájékoztató 2021. június és július hónapokról

Tisztelt tiszacsegei Lakosság!

A járvány miatt bevezetett rendkívüli jogrend adta egyszemélyes irányítással oly módon éltem, hogy bár hivatalos testületi ülést nem hívhattam össze, a képviselőtársaim és kompetens szakemberek véleményét minden fontos kérdésben kikértem és azokat megfontolva hoztam meg a végső döntéseket. Azt is nagyon fontosnak tartottam és tartom, hogy tájékoztassam városom lakóit minden olyan eseményről, tervről, folyamatban lévő ügyről, amely érinti őket. Ezért készítettem el időről időre a polgármesteri beszámolót.

Visszatérve a hagyományos vezetéshez, az érdeklődők internet segítségével megtekinthetik a júniustól megszokott módon megtartott képviselő testületi üléseket a település honlapján, illetve személyesen is részt vehetnek a nyilvános gyűléseken. Itt hiteles információkat kaphatnak az aktuális eseményekről, illetve az általunk hozott határozatokról. Ezeket szintén megtalálják a tiszacsege.hu honlapon.

A nyilvánosságot és a személyes véleményközlést teszik lehetővé a lakossági fórumok, melyeket szintén meg fogunk tartani. Ezek időpontjáról és helyéről időben tájékoztatjuk majd lakosainkat.

Engedjék meg, hogy szakítva a november óta kialakult tartalmi és formai elemekkel, csak a legfontosabb találkozókról, rendezvényekről, eseményekről és pályázatokról adjak hírt, amelyek június-július hónapban történtek.

Találkozók, rendezvények:

-2021. június 10-én meghívásomra Tiszacsegére látogatott Gyopáros Alpár a Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos és Bodó Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Képviselő társaimmal vendégül láttuk őket a Tiszacsegei Halászcsárdában, ahol a kötetlen beszélgetés lehetőséget teremtett megköszönni a politikus uraknak az eddigi segítségüket és ötleteket kaptunk-adtunk a további fejlesztési irányokhoz.

-2021. június 26-án óvodánk dolgozóit kirándulással köszöntöttük Bárdos Tiborné óvodavezetővel a pedagógusnap alkalmából. Tartalmas és szórakoztató programot szervezett Szilvásváradon, ahol nem csak a természet szépségeiben gyönyörködhettünk, hanem csapatépítő játékokkal erősíthettük együttműködésünket.

-2021. július 1-én a köztisztviselők napját szintén kirándulással ünnepeltük. Szilvásvárad népszerűségét bizonyítja, hogy önkormányzatunk dolgozói szintén ezt a helyszínt választották erre az alkalomra.

-2021. július 2-án a Pétegisz összekötötte a Semmelweis Napot fennállásuk 10. évfordulós ünnepségével. Tiszacsegét, mint a létrehozó nyolc önkormányzat egyikét, képviseltem a rendezvényen, ahol felidézték a kezdeteket és értékelték az eltelt időszakot.

-2021. július 2-án este a Tiszacsegei Nyugdíjas Klub névnapi összejövetelén köszöntöttem alpolgármester úrral az első félév ünnepeltjeit.

Események:

-Megkezdte működését 2021. július 1-jén az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) sürgősségi ügyeleti modellprogramja Hajdú-Bihar megyében, így nálunk Tiszacsegén is. Honlapunkon, facebook oldalunkon tájékoztattuk a lakosságot a részletekről, illetve az új elérhetőségről.

Tiszacsege Kommunális Szolgáltató Szervezet vezetője közös megegyezéssel megvált megbízatásától 2021 júniusában. A kiírt vezetői pályázat megtalálható városunk honlapján. Az állás betöltéséig az irányítási feladatot a helyettes vezető látja el.

-A Tiszacsegei Városi Óvoda és Bölcsőde ötéves vezetői megbízatása 2021 július 1-vel lejárt. Önkormányzatunk a törvényes eljárásrend alapján a vezetői pályázatot kiírja. Az intézmény irányítását a sikeres pályáztatásig az eddigi vezetőkkel együttműködve oldja meg.

-2021. június 1-től új segítség lehetősége került a települési támogatásokról szóló rendeletünkbe, az újszülöttek támogatása. Július 16-án 7 darab babacsomagot adtunk át 4 kislány és 3 kisfiú részére. Nagyon hosszú és boldog életet kívánunk nekik és szüleiknek!

-2021 július elején városunk lakói számára kiosztásra kerültek a szelektív hulladékgyűjtés érdekében a háztartási csomagoló anyag, illetve az üvegek gyűjtésére adott két kuka. Papír alapon megkapta minden háztartás a szükséges információkat, de a város honlapján is megtalálják ezeket.

Az utcai szelektív hulladékgyűjtő szigetek megszűnnek. Kérünk mindenkit, hogy a saját, otthoni kukáiba gyűjtse a szemetét!

Pályázatok:

Településünk a Magyar Falu Program „útfelújítási programjában” 29 999 767 Ft-ot nyert, melyet az Iskola utca aszfaltozására fordítunk.

-Az „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása 2021. Támogatott pályázatok”keretében 19 510 375 Ft-ot nyert önkormányzatunk, melyet a Toldi utca további szakaszának felújítására fordítunk.

-A Tiszacsegei Városi Óvoda és Bölcsőde Vackor Óvodai Alapítványa 2 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Magyar Falu Program keretén belül a jövő évi Bóbita hét megszervezésére.

-Településünk 1 678 977 forintot nyert a Magyar Falu Program  „Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása” pályázat keretében. Az elnyert összeget  az informatikai és hangtechnikai eszközparkunk korszerűsítésére fordítjuk.

Rövid beszámolóm zárásaként szeretettel meghívok mindenkit a  Csegei Rév Nap fesztiválunkra 2021. augusztus 7-én!

A részletes programról plakátjaink, honlapunk és facebook oldalunk segítségével tájékozódhatnak.

Tiszacsege, 2021. július 23.

Szeli Zoltán
polgármester



MEGNÉZTE: 428 látogató

Kapcsolat Elérhetőség

Email: pmhivatal[kukac]tiszacsege[pont]hu

Phone: 06 52 588-400

Address: 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5.

Megszakítás